Toxine van transgene maïs in het aquatisch

Vergadering gealarmeerd natuurbeschermers en overheden

Het insect gif Bt Toxine van de genetisch gemodificeerde Maïs leidt aan de ene kant, de bloei op Pollen van Maïs en aan de andere kant, na de oogst, door de maïs nest in de stromen, rivieren en meren. Dit is een fel bediscussieerd onderzoek gepresenteerd door Amerikaanse wetenschappers in het kader van een NABU-vergadering voor de eerste keer aan het duitse Publiek.

“Wateren zijn vaak direct in het agrarische landschap. In Brandenburg, vinden we ook water in het midden van de maïs van het veld. De water-rijke Federale Staten, zoals Brandenburg, die geïnteresseerd zijn in de wet, hoe groot is het risico van Bt-maïs teelt,” zei NABU Voorzitter Olaf Tschimpke. “Tot nu toe is het onderwerp van het water werd uitgesloten in de biologische onderzoek naar de veiligheid. De noodzaak om de juiste persoon die verantwoordelijk is nu dringend” vroeg Tschimpke.

Emma Rosi-Marshall van het Instituut van Ecosystemen, Millbrook, en Jennifer Tank van de Universiteit van Notre Dame in Indiana zijn in de wereld tot nu toe, de enige die onderzoek hebben gedaan op het onderwerp van binnenkomst van het Bt-Toxine in de organen van het water. Hun onderzoek is gebaseerd op twaalf typische water stroomt in de Midwest van de verenigde staten. Zij vonden onder andere dat kokerjuffer vliegen larven werden geschaad door het Bt-Toxine.

Ook in Duitsland, is nu te worden onderzocht, hoeveel Pollen er in de zomer en maïs nest bij de oogst in de herfst in het water. In dit onderzoek voorgelegd aan het Federaal Agentschap voor natuur en de deelstaat Brandenburg op de NABU-vergadering voor het eerst in het openbaar. Wat is de rol van het toxine kan spelen toegang tot het Ecosysteem, zal verder worden besproken, in de afwezigheid van het onderzoek, de basis van de gegevens is nog steeds dun.

De europese en de amerikaanse autoriteiten hebben de open vragen over de aard van de consument en negeert bescherming voor de gevaren van genetisch gemodificeerde Maïs nog hardnekkig, zelfs na alarmerende studies, zoals die door Rosi-Marshall en Tank. “Dit gedrag is onverantwoord en schandalig”, zei NABU-genetische engineering expert, Steffi Ober. “Om in plaats van het product van onderzoek voor de industrie, voor het optimaliseren van de gen-overdracht, moet het bedienen van de bioveiligheid onderzoek met de praktijk onderzoek, om de natuur te beschermen en de consument,” tops.

Voor vragen: Dr. Steffi bovenste NABU-GGO-deskundige, Tel. mobiele 0172-5254198

[Bron: nabu.de]

Geef een reactie