Rechter pro GM – Gen-Maïs IS al gegroeid

Bijenhouders Vereniging betürzt: Nogmaals, een rechter heeft geoordeeld dat de imkers hebben om ervoor te zorgen dat je honing is niet verontreinigd is genetisch.

Imkers R. Gubesch van Kitzingen om te voorkomen dat het agrarisch bedrijf Pioneer groeit op 800 meter van de korf genetisch gemodificeerde maïs. Had opgeroepen de Heer Gubesch bij de administratieve rechtbank van Braunschweig. Er is de Federale bureau voor de bescherming van de consument en voedselveiligheid, voor de toelating van genetisch gemanipuleerde organismen die verantwoordelijk zijn, heeft zijn zetel. Echter, de rechtbank wijst de vordering: imkers hebben om ervoor te zorgen dat uw bijen niet dragen van genetisch gemodificeerde maïs pollen in de kasten. De President van de duitse Bijenhouders Vereniging Peter masker was verbijsterd door het besluit en kondigde direct aan Herziening. Dit arrest is voor bijenhouders bestaan bedreigen, zei hij. De rechter was het duidelijk dat de bijen worden geïnstalleerd in de regel, en niet alleen naar andere plaatsen worden gebracht.

Reactie: Dus hoe nu? Aan de ene kant, de Gen-Maïs teelt van MON810 van Monsanto is verboden (voor nu). Aan de andere kant, zal al gecultiveerd hier en daar om de test doeleinden. Dit is goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.

Als u hier lezen:

Zelfs na het verbod van de GM-maïs verscheidenheid van het MON 810-zijn geteeld in Beieren voor meer Gewassen. Het AMERIKAANSE bedrijf Monsanto is het zaaien in Düllstadt volgens de regering van neder-Franken, al snel tot 3,1 hectare genetisch gemodificeerde maïs voor de experimentele Versie. De in München Ministerie van milieu verwerpt de Pogingen, maar het is machteloos. Minister-president Seehofer (CSU) zei in een enquête, om hem, het ding was niet bekend.

Een woordvoerster van de München Ministerie voor milieu, zei dat de Experimenten was goedgekeurd werd twee jaar geleden door het Federale bureau van plantenrassen. En sinds de Federal office is een Federale dienst die niet gestopt kan worden de Pogingen van de deelstaat Beieren.

Het bedrijf Monsanto voert veldproeven in neder-Saksen en Mecklenburg – voor-Pommeren, Saksen-Anhalt, duitsland en Beieren.

In Landkreis Kitzingen, het AMERIKAANSE bedrijf Pioneer Generatie groeit Maïs. De poging Seehofer, hebben ingestemd met de serie in zijn mandaat als Federaal Minister van landbouw. MON 810 was de enige, voor zover voor de teelt in Duitsland goedgekeurd verscheidenheid. Het is, echter, in het geval van gewassen gemeenschappelijke methode voor het testen van de teelt van nieuwe rassen, voorafgaand aan de machtiging, in een vrij veld.

Dit is een enorme puinhoop! En dat het Stuifmeel van de Gen-maïs te infecteren van andere velden, is het duidelijk?! De bijen komen in het spel. Zij dragen niet alleen de besmette Pollen in hun korven, ze sterven. De reeds waargenomen fenomeen van bijensterfte neemt op een meer angstaanjagende proporties. En wat gebeurt er als de bijen sterven uit? Ze zijn voor de bestuiving van meer dan 80% van onze gewassen die we nodig hebben voor onze voeding. Dat is, sterven wij ook…

Hier ziet u een overzichtskaart van de Gen-Maïs teelt in Duitsland

Geef een reactie