Mobiel: hersentumoren – Significant verhoogd risico

De wereld gezondheid organisatie ziet een rechtstreeks verband tussen het gebruik van mobiele telefoons en de ontwikkeling van kanker.

De internationale pers meldde dit op basis van een artikel in de Britse krant the Daily Telegraph (zie hieronder dt. Vertaling) van de world health organization (WHO), onder toezicht lange-termijn studie, die gepubliceerd worden, na lange vertragingen, “naar verluidt” in de loop van dit jaar.

De studie is gestart in 2000 en mag officieel einde van 3 jaar geleden. 50 wetenschappers ondervraagd in de 13 landen, rond 14’000 mensen in om te achterhalen of het gebruik van mobiele telefoons verhogen het risico op een Tumor in het hoofd gebied. De coördinatie van het onderzoek was de International cancer Agency (IARC) en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het werd gefinancierd door de International Union Against Cancer (UICC), de GSM Association – de wereldwijde branchevereniging van mobiele operators, alsmede met de nationale fondsen voor onderzoek.

Na de publicatie van de resultaten zijn verder geschoven, leden van de BioInitiative Working Group. de vooraanstaande epidemiologen in Australië, Canada, Israël, Italië en nieuw-Zeeland in een open brief van 3 December 2008, “samenwerking in de publicatie van de resultaten van het onderzoek in de zeer nabije toekomst,” gevraagd. Het BioInitiative wilde bereiken dat “wetenschappers en andere deskundigen die niet direct betrokken zijn bij de Interphone studie, ontvangt u het gehele resultaat collectie zonder verdere vertraging.”

De Interphone studie heeft geleid tot een aantal zwakke punten in de opzet van de studie, die tot een onderschatting van de werkelijke risico. Dit is al besproken in meerdere publicaties. Studies, die werden gemaakt door onafhankelijke onderzoekers, gevonden dramatisch hoog risico tarieven – tot 4-voudige na 10 jaar levensduur. In vergelijking, het risico voor longkanker volgens de 10-jaar van het gebruik van tabak (de gebruikelijke mate) stijgt met 1,3-voudige (volgens Professor Michael Kundi, milieu en gezondheid, Univ. Van Wenen).

De verklaring van de Mobiele Operators Association in het artikel in de Dagelijkse Telgraph (hieronder), 30 literatuuronderzoek (“Reviews”) zou hebben gevonden geen gevaarlijke effecten, is misleidend: er is Hier alleen Beoordelingen zijn aangehaald, die variëren van de industrie-gerelateerde experts of ambtenaren werden gemaakt. (Vergeet niet dat de overheid op de aandelen van de elektrische energie bedrijven en mobiele bedrijven, ook de grootste uitstoters van elektromagnetische stress.) In de literatuur analyse worden weergegeven, bijvoorbeeld, T. honderden studies die de gezondheid schadelijke effecten, maar omdat ongeveer 30% van de studies vinden geen effect, concludeert dat het letsel kon niet DUIDELIJK worden aangetoond. En zo lang als een gevaar is niet duidelijk gedocumenteerd bestaat niet voor deze “deskundigen”. Lees ook onze focal point: DNA-breuken, afhankelijk van de Sponsor

Zoals altijd, de uiteindelijke resultaten zullen worden, vanwege de complexe statistieken en het gebrek aan inzicht in de raw-gegevens staan, wetenschappers of geïnteresseerde burgers buiten het arrest van het IARC vrij machteloos. U kunt alleen van te voren zeggen: Gelooft u het resultaat is dat u niet verzwakt jezelf.

Lange-termijn gebruik van een mobiele telefoon “kanker”

Telegraph. co. verzending Door Martin Beckford en Robert Winnett 24. Oktober 2009, Engelse Vertaling: Diagnostische Radio

Langdurig gebruik van mobiele telefoons kan worden geassocieerd met bepaalde vormen van kanker, in verbinding, in de loop van dit jaar, een baanbrekend internationaal onderzoek komt tot deze conclusie

20 miljoen pond duurder, en meer dan 10 jaar van de uitbreiding van het einde van de studie, onder de auspiciën van de WHO, zal spoedig het bewijs leveren dat de zware gebruikers van een mobiele telefoon een hoger risico op het ontstaan later in het leven, hersentumoren, meldt De Daily Telegraph.

Deze conclusie, hoewel het zeker niet, in tegenstelling tot de garanties van de overheid dat deze apparaten zijn onschadelijk en zal waarschijnlijk zet de Minister onder druk te stringentere richtlijnen.

In een voorlopige analyse van een aantal van de resultaten van het onderzoek, een significant verhoogd risico”, en “in afhankelijkheid van een mobiele telefoon gebruik maken van de duur van 10 jaar of meer voor sommige hersentumoren “.”

Het hoofd van de Interphone studie rapporteerde dat het definitieve rapport “health beleid voorstellen” zal bevatten.

Het Britse Ministerie van gezondheid heeft niet bijgewerkt voor meer dan vier jaar, zijn Richtlijn. Het is van mening dat “volgens de huidige stand van de kennis van het gebruik van mobiele telefoons, geen gezondheidsproblemen veroorzaken” en suggereert dat alleen de kinderen van de “onnodige” telefoongesprekken “gehouden” moeten worden, en volwassenen moeten gewoon “korter maken oproepen.”

In tegenstelling tot een aantal andere landen, met name Frankrijk, begonnen strengere waarschuwingen en Amerikaanse politici dringen aan op een onderzoek naar de risico ‘ s.

De Interphone studie heeft onderzocht of de blootstelling aan straling als gevolg van mobiele telefoons met drie soorten hersentumoren en een Tumor van de speekselklier in verbinding.

Haar hoofd, Dr. Elisabeth Cardis, bevestigde de nieuwe waarschuwingen.

“Als definitieve resultaten ontbreken en een aantal studies geven aan dat wanneer, met alle beperkingen – op een mogelijke invloed van hoogfrequente straling, Preventie is belangrijk,” zei ze.

“Ik ben het daarom helemaal eens met het voorstel, het gebruik van mobiele telefoons door kinderen te beperken, hoewel ik zou niet zo ver gaan om een verbod op mobiele telefoons, omdat ze een zeer belangrijk hulpmiddel, niet alleen voor de hulp, maar ze spelen ook voor het contact tussen kinderen en hun ouders een belangrijke rol, en brengen de veiligheid.”

“De wegen naar het minimaliseren van onze blootstelling aan straling (gebruik van hands-free apparaten en het beperken van de frequentie van telefoongesprekken), zijn ook van belang.”

Het project is uitgevoerd studie in 13 landen, met tumor patiënten en gezonde mensen werden geïnterviewd om erachter te komen of hun telefoon het verschil in gebruik. In de periode van 2000 tot 2004, over 12,800 mensen werden geïnterviewd.

Het vorige onderzoek naar de gezondheidseffecten van mobiele telefoons heeft bewezen, gedurende de korte tijd van haar gebruik als een niet-sluitende. Een analyse van de nieuwste bevindingen, gezien door De Daily Telegraph, blijkt dat zes van de acht Interphone studies vonden een toename van het Risico op glioma (de meest voorkomende hersentumoren), waar een studie toonde een toename van 39%.

Twee van de zeven studies op akoestische neuroma (een goedaardige Tumor van de gehoorzenuw tussen het oor en de hersenen) rapporteerde een hoger risico, als de telefoon werd gebruikt voor langer dan 10 jaar. Een zweedse studie sprak van een toename van het Risico met een factor 3,9. Een overzicht is aangegeven dat, vanwege de moeilijkheden met het geheugen van de proefpersonen, een definitieve relatie is niet bewezen.

Een Israëlische studie blijkt dat in het geval van sterke mobiele telefoon gebruikers, de kans op het ontwikkelen van tumoren van de oorspeekselklier, wordt verhoogd met 50%.

De Interphone-studie is bekritiseerd, omdat degenen die alleen bellen een keer per week, als een mobiele telefoon ingedeeld gebruikers en de kinderen werden niet gevraagd waarom, volgens sommige experts de risico ‘ s kunnen worden gedownload om te worden afgespeeld. Sommige van de resultaten voor de korte-termijn gebruik bleek te toon bescherming tegen kanker, die, echter, fouten in de studie verdachte.

Het definitieve document, dat is gedeeltelijk gesponsord door de industrie, werd tegengehouden, omdat de auteurs niet eens konden worden over hoe de uiteindelijke resultaten zullen presenteren. Maar het was nu in een wetenschappelijk tijdschrift verzonden en gepubliceerd vóór het einde van het jaar.

Een woordvoerder van de Health Protection Agency zei: “er is momenteel geen sluitend bewijs voor effecten op de Gezondheid. Kinderen moeten worden aangemoedigd gebruik te maken van een mobiele telefoon alleen voor dringende oproepen, voegde hij eraan toe.

Een woordvoerder van de Mobiele Operators Association (mobiele operators), zei dat meer dan 30 wetenschappelijke artikelen hebben geen schadelijke effecten op de gezondheid.

Bron en Meer Links: diagnose-funk.org

Geef een reactie