Fukushima en Sushi: de EU-grenswaarden voor de radioactieve besmetting van levensmiddelen

Nieuwsbrief van het milieu-Instituut in München en e. V.:

Het is een schandaal! Federale consument Minister Ilse Aigner verwijst naar sinds de dagen van de “versterkte controle maatregelen’ en ‘speciale bescherming normen” – het informeert het Publiek maar niet het feit dat de EU-grenswaarden voor de radioactieve besmetting van levensmiddelen uit de getroffen regio ‘ s van Japan werden verhoogd afgelopen weekend.

De europese Commissie heeft stilletjes de ramp grenzen voor voedsel. Dit betekent dat voedsel moet nu duidelijk worden opgeladen tot een hogere radio actief, zoals in het normale geval. De grenswaarden voor cesium werden verdubbeld, voor voedsel als vis, olie en kruiden zelfs twintig-voudig.

Oorspronkelijk zijn deze limieten zijn gekomen, na de ramp in Tsjernobyl, de voeding van de bevolking, zorgen, ondanks een Super-GAUs. Een voedsel crisis kan worden in het geval van Food imports uit Japan van onder 0,05 procent, echter nauwelijks een toespraak.

De in München environmental Institute roept de Federale regering een herziening van deze limiet te verhogen, zonder vertraging, en aan te nemen in plaats van een onmiddellijk verbod op de import van levensmiddelen uit Japan!

Fukushima en Sushi: het milieu-Instituut pleit voor een einde aan de desinformatie

Een zachte kern smelt in een korst van zout met een hint van straling, geserveerd met meer uitgebreide nederigheid en met een gezonde Dosis optimisme en durf. Wat we geserveerd door de Japanse overheid of de kerncentrale exploitant Tepco, op dit moment, is grotesk. En je wordt niet moe, nieuwe rustgevende formuleringen en dam op de tafel is belangrijk. Self-waarden die werden tot voor Kort in de omgeving, onvoorstelbaar, stralen zijn maximale keer voor de kinderen zorg. De concrete naam voor wat er in Japan is een Multi-Super-GAU. Omdat het van invloed op maximaal vier reactoren, en in geen van de transacties met de fondsen gewijd aan de belasting – of zelfs beheersbaar.

Voor meer informatie over de verhoogde limieten, kunt u hier vinden.

Geef een reactie