Mode: lingerie, Jeans en schoenen – Chique en schadelijke (documentaire)

Sporen van schadelijke stoffen in kleding en schoenen. Van het hoofd tot de voeten, wordt u omringd door giftige stoffen. De oorzaken liggen in de wereldwijde handel, in de enorme prijsdruk, en een mode-wereld die buiten de controle van de staat. De documentatie wordt gevolgd door de sporen van vergif.

De nieuwste Jeans, verleidelijke lingerie, trendy schoenen – veel modeketens wenken met stijlvolle kleding tegen betaalbare prijzen. Echter, de mooie verschijning is bedrieglijk. Vaak schadelijke chemische stoffen zijn gevonden in de textiel. Ook Rita Lemoine gemaakt met een Paar mooie nieuwe schoenen en ik had geen idee dat het dure model is geladen met de anti-schimmel agent DMF. Rita Lemoine last van verlamming, en haar huid was verbrand. Hoewel DMF is verboden sinds 2009 in de EU, maar het is de afwezigheid van controle. Vooral in de schoenen van China het gif is gevonden.

Een meerderheid van de in Europa verkochte kleding komt uit Azië. Er chemische stoffen zijn gebruikt die zijn taboe hier. Met name in Bangladesh, de textiel productie oproepen voor hun slachtoffers. Opnieuw en opnieuw de werknemers die in de leerlooierijen te wijten aan het gebruik van giftige stoffen. Chroom -, Azo-verbindingen, chloorgas, alles is gratis beschikbaar. Het wordt nog steeds gebruikt, de ervaring van de apotheek Thorsten Ollesch in de meting van de container van de lucht in de haven van Hamburg. Twee-derde van de import containers worden geladen met chloor-organische stoffen.

In dit land zijn werknemers lijden in de textiel industrie. Frauke Driessen gestreken voor tien jaar, Jeans voor een groot modehuis. Ze is ziek geweest. In uw bloed, u vond het waarschijnlijk kankerverwekkende stof dichloormethaan, werd ook aangetroffen in de binnenlucht van de fabriek. Frauke is niet uniek voor Driessen. Jeans zijn vaak gebleekt met chloor, formaldehyde in de Vorm van hield en altijd goedkoper kleuren zijn gebruikt. Deze werden ook gevonden in het bloed van Julia Neumann. De jonge vrouw werkte als decorateur voor een internationale modeketen en kreeg nierproblemen.

Wat zijn de effecten van de schadelijke stoffen van de consument, kan worden gedacht vandaag. De huid is het grootste Orgaan. Als de gifstoffen uit de kleren over de jaren heen hopen zich op in het lichaam, kan leiden tot allergieën, nerveuze aandoeningen en mogelijk zelfs kanker.

Bron en Tekst: ARTE

Video link: https://youtu.be/v9hkhskpaRA

Geef een reactie