Akkerbouw giftige stoffen blootgesteld aan onbeschermde

Geen idee, geen beschermende kleding: In Afrika, Azië en latijns-Amerika, boeren en bewoners van de velden lijden hebben van de symptomen vaak tot Vergiftiging, zegt het pesticide actie netwerk

Het gebruik van pesticiden harms, vooral in de ontwikkelingslanden op een regelmatige basis de gezondheid van de mens. De landelijke werkers en naasten van bespoten velden vaak last van chronische hoofdpijn, duizeligheid of wazig zien, volgens een nieuw rapport van het pesticide action network (PAN).

Het rapport is gebaseerd op Interviews met 2,200 bewoners en de landarbeiders in Afrika, Azië en latijns-Amerika. “Pesticide-gebruikers hebben vaak geen informatie over de gezondheid van de pesticiden gevaren. En als je dit hebt, kan je het niet betalen van de noodzakelijke beschermende kleding vaak”, zegt Javier Souza, coördinator van de PAN latijns-Amerika. Geen van de voor het Rapport geïnterviewde personen gebruik beschermende kleding die voldoet aan de Normen in de ontwikkelde landen. Vaak zouden ze dragen alleen de korte mouwen shirts en Shorts. Voor veel van beschermende kleding op de plek is zelfs niet beschikbaar zijn.

Lees meer op taz.de

Geef een reactie