Nieuwe Brak voor Genlobby

Agro bedrijf Monsanto in Erklärungsnot: In Zuid-Afrika, geoogst door boeren leeg de maïs, de oorzaak van de vermeende lab was de schuld van de AMERIKAANSE onderneming

Door Wolfgang Pomrehn

Het nieuws, dat ziet een toonaangevende zaadbedrijven, niet zozeer verspreid: In Zuid-Afrika, de maïs boer kijken dit jaar in de buis. Tenminste, degenen die de fout hebben gemaakt, het AMERIKAANSE bedrijf Monsanto te kopen. Volgens een rapport van de Internet-editie van de Zuid-Afrikaanse Sunday Rapport heeft de genetisch gemodificeerde maïs van Monsanto zaad 82000 hectare, bijna steriele planten. Het graan is normaal gegroeid, geen ongedierte of schimmel, gezegd. Alleen de zuiger bevatte weinig of geen granen. 280 van 1000 boeren die had drie Monsanto genetisch gemodificeerde rassen gezaaid werden getroffen. De speciale “Clou”: De plant is niet alleen een ingebouwde weerstand tegen een herbicide, natuurlijk, een van Monsanto genetisch, de manipulaties die moeten leiden tot een hoger inkomen.

Tot 80 Procent Verlies

De oogst is getroffen, waarschijnlijk tussen de drie en vier procent van de Zuid-Afrikaanse, de gehele areaal maïs van het land in 2008. Milieuactivisten opgeroepen voor een onderzoek door de regering en een onmiddellijk verbod op het gebruik van genetisch gemodificeerd voedsel. De laatste worden veel gebruikt in Zuid-Afrika toe, zonder dat, is er een verplichting. Rapport geciteerd Marian Mayet van het “Afrika-centrum voor Biologische veiligheid” in Johannesburg. De veronderstelling dat het verlies bedraagt in het geval van sommige boeren, 80 procent. Het kan niet zo zijn dat een enkele fout in een laboratorium van de Monsanto spreekt, geleid tot een grote standaard dezelfde drie varianten. De fout was dat de genetische engineering, Mayet.

Monsanto probeert te glad van het water. Terwijl de ene groep zegt de spreker, het verlies bedraagt minder dan 25 procent,” heeft aangeboden de getroffen boeren ongevraagd schadevergoeding. Luidspreker van boerencoöperaties kwam met de beloofde compensatie Rapport tevreden. Aan de andere kant, er zijn ook in de Zuid-Afrikaanse bevolking twijfels hebben over genetisch gemanipuleerd voedsel. De winkelketen Woolworth, die verkoopt eten, heeft genomen, zoals-producten in het jaar 2000. Maïs is gelegen in Zuid-Afrika het hoofdvoedsel en werd verbouwd in 2008 2,8 miljoen hectare. 57 procent van het gebied werden besteld met genetisch gemodificeerde rassen, in het bijzonder van de Monsanto laboratoria. In de meeste andere Afrikaanse landen, maïs moet niet worden geteeld. Terwijl de regering van ONS had de tijd van George W. Bush, de steun aan organisaties herhaaldelijk probeert honger crises te exploiteren, te exporteren van genetisch gemodificeerde Maïs in de Afrikaanse landen. Het was verklaard, vooral als voedselhulp, maar de organisaties geweigerd, op Verzoek van de respectieve regeringen, zoals een bloem te worden geleverd, zodat hij kan niet zijn ingezaaid.

Verdere Stijging

In het meest bevolkte land van het continent, in Nigeria, lijkt het verbod op genetische manipulatie, ondertussen, is op het Randje, net als de krant Vanguard gemeld. De regering in Abuja is van plan natuurlijk, genetisch gemodificeerde Maïs zaad te boeren. De groep Environmental Rights Action (ERA, actie voor milieu-rechten), een zuster organisatie van de duitse bond voor milieu en natuurbescherming (BUND), beschuldigen de autoriteiten van het schenden van de wetten en het voorzorgsbeginsel, de Conventie voor de bescherming van de biologische diversiteit. “Het probleem van de zaden te Nigeriaanse boeren is het resultaat van een systematische poging, met de op winst gerichte Biotech bedrijven willen met ons te dicteren wat we kweken, oogsten en eten,” zegt ERA Directeur Nnimmo Bassey, vergeleken met de Voorhoede. Alle argumenten die verwijzen naar het Ministerie van landbouw, steel, daarom, van een lange-gediskwalificeerd rapport van een internationale genetische manipulatie lobby organisatie.

Ondertussen, Monsanto, Duitsland, heeft een dringende toepassing op de administratieve rechtbank van Braunschweig tegen door het Federale bureau voor de bescherming van de consument en voedselveiligheid had de Rest van de vergunning voor de teelt en de verkoop van genetisch gemodificeerde Maïs verscheidenheid Mon810. Achtergrond de afgelopen week is gerapporteerd door de Federale Minister van landbouw Ilse Aigner (CSU), het verbod van deze genetisch gemodificeerd ras (jW). De Minister reageerde op het verzoek van links, ze had een bescherming clausule in de relevante EU-regelgeving. Voorafgaand aan Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Hongarije en Luxemburg hebben al verboden Mon810. Aigner partij-collega en voorganger, Horst Seehofer, heeft, in de tussentijd, met het oog op de komende verkiezingen en de rumorende boer party-base geëist dat de europese Commissie moeten houden helemaal uit van de vraag, de goedkeuring van genetisch gemodificeerde rassen.

Bron: jungewelt.de

Geef een reactie