Oostenrijk blijft vrij van GGO ‘ s

Ook goed nieuws voor Oostenrijk:

De Raad van Oostenrijk, de GM-maïs verbod bevestigd Groot succes voor Oostenrijk in de strijd tegen de GGO-Lobby: het milieu van de Raad van Ministers op 2. Maart 2009 is goedgekeurd door de Europese Ministers van het milieu, met een grote meerderheid tegen het verplaatsen van de Commissie, de Oostenrijkse verbod op de teelt van gg-maïs MON 810-en T25 pick-up.

Een totaal van 22 Lidstaten stemden tegen het voorstel van de Commissie. Met inbegrip van bevriende landen, zoals Nederland, die waren echter niet de benadering van de Commissie, in principe, de genetische manipulatie. Een besluit van de Commissie kan worden ingetrokken in de Raad met gekwalificeerde meerderheid van stemmen. Het was al de derde poging van de Commissie, op deze manier, de Oostenrijkse GM-maïs te verbieden.

Artikel uit de süddeutsche Zeitung:

Het verbod is nog steeds toegestaan

Oostenrijk en Hongarije op de teelt van genetisch gemodificeerde planten. Een poging van de Europese Commissie tot opheffing van het verbod is mislukt als gevolg van de Ministers van Milieu.

Oostenrijk en Hongarije, die zeggen, dat tot dusver de teelt van Gewassen, onderhoud van de ban. De Europese Commissie had voorgesteld om de Milieu-Ministers van de EU, de teelt van een verbod voor genetisch stam MON 810-in de VS veranderd-groep Monsanto in te trekken.

De Ministers van milieu van de overeengekomen in Brussel, maar de meerderheid tegen de afschaffing van de teelt verboden. Oostenrijk en Hongarije de teelt van gg-maïs tegen de insecten plaag Europese maïsboorder bestendig, vanwege het milieu.

Ook de duitse Minister Sigmar Gabriel (SPD), ondersteund Oostenrijk en Hongarije – tegen de Uitdrukkelijke wens van de CDU-led Federale Ministerie van onderzoek.

“Ik kan niet zien dat de sociale waarde van de producten van de (ONS groep) Monsanto,” Gabriel zei. Een mogelijke afhankelijkheid van de boeren besteed “aan de Hand”. Gabriel sprak ook een enorme twijfel over de huidige procedure in de EU voor Gewassen.

De stemming is een signaal voor Duitsland: De Federale overheid momenteel een teelt verbod voor MON 810 te controleren. Milieu-activisten zien in de genetisch gemodificeerde maïs een bedreiging voor de Eco-landbouw en voor vlinders.

Federaal Minister van landbouw Ilse Aigner (CSU), had eerder aanleiding tot een debat over ggo-vrije regio ‘ s in Duitsland.

“Ik kan het niet serieus stel je voor dat we het in Duitsland over GGO-vrije regio’ s, GGO-vrije Staten niet toe,” zeide Gabriel.

(AP/dpa/AFP/mcs)

Geef een reactie