Pompoenpitten-olie gemaakt in China

De pompoenpitten olie uit de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken is heel bijzonder, het smaakt vooral goed en is gezond. Het is daarom ook steeds vaker in de schappen van de duitse en Zwitserse supermarkten, en korting.

Maar wees voorzichtig: meer en meer vaak, is dit pompoenpitten olie uit Stiermarken, maar uit China, Oekraïne, Rusland, Roemenië, Kroatië, Slovenië en Hongarije. Pompoenpitten-olie uit die landen is goedkoper en de kwaliteit is twijfelachtig of zeer twijfelachtig. Controles zijn er geen, en op sommige flessen is niet bekend waar de Olie of de pompoen zaden komen uit als een grondstof, of genetische manipulatie in gebruik is of niet.

Herkunftsgarantie für das Kürbiskernöl

Een originele Styrian pompoenpitten olie kost tussen de 15 en 22 euro per Liter. Oliën van een andere oorsprong zijn goedkoper.

Als de Olie is van goede kwaliteit, die u kunt herkennen, of ze stroperig en donker en aangename nootachtige smaak. Goedkope Oliën zijn bruin, dun vloeibaar, en de nootachtige touch, en de smaak nogal muf.

Bij het kopen van pompoenpitten olie, moet u aandacht besteden aan de groen-rode tekens op de fles, het garandeert de oorsprong!

Geef een reactie