Tatoeages een gezondheids-zorg?

Onderzoek gevonden illegale stoffen in tatoeage-inkt

Eric Breitinger, neues-deutschland.de

Veel tattoo inkt bevatten gevoelige stoffen, zoals een recent gepubliceerde Zwitserse studie toont.

152 voorbeelden van tattoo en permanente kleuren van een Zwitserse Tattoo Studio ‘ s liet de Swiss Federal office of public health te analyseren. Resultaat: Slechts iedere vijfde tattoo inkt kleur komt overeen met de wettelijke voorschriften van Zwitserland. Vier van de vijf monsters bevatten stoffen die niet zijn toegestaan en allergieën en ontstekingen kunnen veroorzaken. Individueel worden ook beschouwd als kankerverwekkend.

In het geval van 62 monsters (41 procent), de autoriteiten zeiden dat als gevolg van de acute gevaren voor de gezondheid enig ander gebruik. In het bijzonder illegale kleurstoffen, en in 22 gevallen van oneigenlijk gebruik van conserveringsmiddelen, werden gevonden in 35 monsters. 12 factory verse kleuren en 23 open, de verf van de container ook opgenomen bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken.

Voor de tattoo-experts Prof. Dr. Reinhard Dummer, Adjunct-hoofd van de Dermatologische kliniek van het Universitair ziekenhuis van Zürich, dit resultaat onverwacht. Volgens zijn ervaring, de kleur pigmenten, die breng de tatoeëerder met een naald in de diepe lagen van de huid leiden vaak tot complicaties. De dermatoloog vraagt dan ook om regelmatig staat inspecties van de kleurstoffen. Daarnaast is de fabrikant moeten worden verplicht hun formuleringen. Tot dusver veel producenten aangedrongen op de geheimhouding. “Die krijgt een Tattoo, draagt deze stoffen, ten slotte, een leven lang in het lichaam”, zegt Dom. Delicate stoffen kunnen veroorzaken in tatoeage-inkt, dus veel meer schade aan dan, bijvoorbeeld, in de voeding. Het risico blijft Dom voor aanzienlijke: “Veel van de Tatoeages zijn tijdbommen.”

Volgens deskundigen, veel duitse tattoo studio ’s gebruik van dezelfde tattoo als hun Zwitserse collega’ s. Deze markt is internationaal. Alleen in kunnen speciale bepalingen voor het gebruik van tatoeage-inkten en Permanente Make-up toepassen in Duitsland voor de eerste keer. Onder andere over de kankerverwekkende azo kleurstoffen of allergenen, p-phenylenediamine, zijn nu verboden, veel van de ingrediënten. Als de tattoo-artiesten houden aan de nieuwe regels, en nu, de enige toegestane kleuren te gebruiken, is de vraag. De Federale bureau voor de bescherming van de consument informatie in de huidige studie, volgens een woordvoerder””.

[Bron: neues-deutschland.de]

Geef een reactie