Uit van hier. De duitse consument niet wilt dat Gen-aardappel

Greenpeace

Greenpeace Protesteren op de “Groene week” – Minister Aigner om een verbod op de teelt

Activisten van Greenpeace vandaag protesteerden in de ochtend op de tentoonstelling “Groene week in Berlijn, tegen de mogelijke teelt van de GGO-aardappel “Amflora”. Naast Minister van landbouw Ilse Aigner (CSU), u heeft ontvouwd banners te roepen tot een verbod. Daarnaast zijn de activisten in de voorkant van Aigner hebben verspreid een mand met aardappelen. Het is de verwachting dat de EU-Commissie zal een besluit binnenkort over de goedkeuring van de commerciële teelt in Europa. Aigner heeft al aangekondigd niet om iets te doen tegen de toelating.

Volgens een vertegenwoordiger Emnid onderzoek in opdracht van Greenpeace, 77 procent van de respondenten weigeren de teelt van de Gen-aardappel. De steun voor de teelt in Duitsland werd opgenomen op Aandringen van de FDP in het regeerakkoord met de Unie. De Gen-aardappel, waarvan de hoge zetmeelgehalte om te worden gebruikt als grondstof voor technische producten, zoals pasta, wordt beschouwd als verouderd.

Onderzoekers van het Fraunhofer-Gesellschaft hebben ontwikkeld zonder genetische manipulatie een aardappel met een vergelijkbare hoge gehalte aan zetmeel, dat is al verbouwd.

“Minister Aigner moet de feiten onder ogen zien: De Gen-aardappel vormt een aanzienlijk risico, is maatschappelijk ongewenst, zijn technisch verouderd en achterhaald”

Martin Hofstetter, genetische engineering expert bij Greenpeace, zegt, in Berlijn.

“Aardappelen met soortgelijke woningen zijn klaar voor de markt. Als consument Minister Aigner moet de belangen behartigen van de bevolking en niet in de voorkant van de karren van de gentech-industrie en de FDP marges.”

Het advies research Institute Emnid voor Greenpeace 1005 burgers in de 6./7. Januari via de telefoon en vroeg of de Minister Aigner om een verbod op de teelt van de GGO-aardappel Amflora. 77% ‘ Ja ‘ heeft beantwoord, 17 procent geen, 5 procent bood geen informatie.

“Een consument Minister moet niet toestaan dat de individuele genetische manipulatie van de harde lijn van de kleinere coalitiepartner FDP zal het bepalen van de cursus. De Gen-aardappel in de CSU in Beieren zal worden gepland voor de teelt, zou Aigner verboden u te lang geleden.”

Hofstetter uitgelegd.

In April, in 2009 goedgekeurd, Aigner, dat de “Amflora” op 20 hectare in Mecklenburg-voor-Pommeren – als een experimentele teelt van verklaard te worden gekweekt voor het uitdragen van toepassing. Dus, de bruto is opgesteld door het oppervlak van de teelt van dit jaar. De BASF-groep heeft geïnstalleerd de “Amflora” genen voor een antibioticum. Het is mogelijk dat de overdracht om bacteriën en verminderen de effectiviteit van antibiotica bij de mens is beperkt. BASF heeft een aanvraag ingediend voor de toelating voor de teelt en technische exploitatie, maar ook voor veevoer en voedsel. Daarom, BASF verwacht dat de Gen-aardappel zal in de voedselketen.

Geef een reactie