De teelt verbod op Gen-plant-niet-verhandelbare

door Sigrid Totz, greenpeace.de

Activisten van Greenpeace Minister van landbouw Ilse Aigner (CSU) presenteerde vandaag een 175 Meter lange Banner. Het draagt de handtekeningen van bijna 10.000 burgers die zich hebben uitgesproken tegen de teelt van Gen-planten. Aigner aan het hoofd van de coalitie-onderhandelingen in het gebied van de landbouw. Greenpeace roept u op koers te blijven: Het nationale verbod op de teelt van GM-Maïs Mon810 te blijven. De EU moet geen verdere Gen-installaties is toegestaan.

FDP en CDU willen de teelt van genetisch gemodificeerde planten in Duitsland – tegen de wil van een groot deel van de bevolking. “De overgrote meerderheid van de duitse burgers willen geen Ggo’ s worden gekweekt op het veld, zelfs niet in een Zwart-Geel,” zei Stefanie Hundsdorfer, genetische engineering expert bij Greenpeace. Hij verzoekt de Minister van landbouw, de eisen van de FDP en CDU is het niet vallen.

Als Minister van landbouw in de Grote coalitie regering, Ilse Aigner, in April 2009, werd ingesteld tegen het verzet van de CDU, een nationaal verbod op de teelt van gg-maïs Mon810. Dit verbod kan nu tilt. In de lopende coalitie-onderhandelingen, de CDU en de FDP hebben genoemd voor de teelt van genetisch gemodificeerde planten in Duitsland. In het bijzonder, de FDP staat erop dat genetische manipulatie is waarschijnlijk ingesteld worden in de landbouw, geen grenzen, noch in het onderzoek, noch in de teelt.

“Het is niet genoeg als de CSU gaat alleen verder in Beieren, de teelt van genetische gewassen de bars,” zei Hundsdorfer. “Eenmaal in de natuur, uitgebracht, besmette planten verspreid genetisch ongecontroleerd. Daarom is de Duitsland-breed verbod op de teelt-voor-Gen moet worden Maïs. Op EU-niveau, de nieuwe Federale regering moet een stem tegen de toelating van nieuwe genetische gewassen.”

De GM-Maïs Mon810 is momenteel de enige Gen-Plant, die is goedgekeurd in de EU voor de commerciële teelt. Goedkeuringen voor Gen-plant-te worden verstrekt in Brussel. In de komende maanden de regeringen van de EU stemmen wordt verwacht op de toelating van nieuwe Gen planten.

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie