De EU-Commissie niet wilt tolereren-goedgekeurde GGO ‘ s in het eten!

Heeft de EU Commissie in feite komen met wat GOED is voor de burgers in Europa? Ze altijd toont haar ware gezicht. Het laat duidelijk zien wie ze serveert.

Global 2000-rapporten:

Eurobarometer bevestigd, genetische manipulatie, scepsis in Europa is in opkomst – BM Stöger behoeften van de consumenten te beschermen

(Wenen, 15. November 2010). De nul lift tolerantie in de EU niet-toegelaten genetisch gemodificeerde organismen (Ggo ‘ s), heeft de EU-Commissie heeft een voorstel: Een besmetting van 0,1 procent te worden toegestaan, indien de GGO nergens is goedgekeurd in de wereld. Dit voorstel zal worden vandaag besproken door de Lidstaten.

“Minister Stöger en zijn ambtenaren hebben voor het beschermen van de consument en tegen deze verordening stemmen. Recente wetenschappelijke bevindingen tonen aan dat er is te behouden zero-tolerantie tegen de verboden genetisch gemodificeerde producten, geen Alternatief. Want wat is goedgekeurd in de kribbe, landt per ongeluk op het bord van de consument,” zegt Werner Müller, genetische manipulatie-Eperte van de bescherming van het milieu organisatie GLOBAL 2000.

Het voorstel van de Commissie voorziet niet in een som beperken, maar gelegaliseerd stof, een menging van elk van de diervoeders. “Zelfs in het vlees van jonge dieren die uitsluitend op de melk van de moeder zijn al sporen van genetisch gemodificeerde soja, de voeding van de moederdieren. Dit betekent dat we produceren met genetisch gemodificeerde diervoeders is veel ingrijpender gevolgen dan alleen de direct op het dier dat wordt gevoed met deze producten,” zegt Müller.

Eurobarometer: zorgen over genetische manipulatie is groeiende

Volgens de nieuwe Eurobarometer-enquête, slechts 21 procent van de Europeanen en van de Oostenrijkers op het standpunt dat genetisch gemodificeerde producten voor de komende generaties zijn er zeker. 61 procent van de Europeanen afkeuren van binnen en 70 procent van de Oostenrijkers, de promotie van gentechnologie in voedsel. “De Oostenrijkse handel in voedingsmiddelen moet nu de nieuwe wetenschappelijke kennis en de duidelijke wens van de Oostenrijkers, en na de melk en de eieren, die nu het vlees in de genetische manipulatie van de voeding dalen te elimineren,” Müller besluit.

Contactpersoon: Jens Karg, Tel.: 0699 14 2000 20 Simonne Baur, Tel.: 0699 14 2000 23 [email protected]

[Bron: global2000.op]

Geef een reactie