100% katoen Made in India

Katoen is de meest natuurlijke en meest gebruikte grondstof voor onze textiel. Onze kleding en warenhuizen hebben kasten vol met hen. Niemand ziet het Witte Goud, dat op het ogenblik van de productie in derde wereld landen, enorme hoeveelheden bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, die zijn verboden in Europa voor een lange tijd. En het gif komt terug. Want zelfs in onze katoenen textiel die we dragen op de huid, wetenschappers opnieuw en opnieuw, residuen van pesticiden en schadelijke stoffen.

De katoen boer Annand in India al gespoten voor de jaren, de zeer giftige pesticiden. In de tussentijd, hij heeft last van verlamming en een dove tong; net zoals de textielwerkers in Tirrupur. Ook het aantal van falen en fouten worden meer frequent in de Indiase katoenboeren.

Meer dan 300 zijn al gedood. Alle waren schatplichtig aan pesticiden dealers. Om te stoppen met de plagen, ze had gespoten in steeds grotere hoeveelheden duurder vergif op hun velden. Maar het gif is niet langer effectief tegen de weerstand van de insecten. Ze vernietigen de Gewassen.

Niettemin, de vuile zaken van het gif is niet gestopt. De pesticide productie in de Europese farmaceutische bedrijven uitgeroeid in Gujarat alle hoeken van het land en de leefomstandigheden van duizenden mensen. De enige manier om uit de vicieuze cirkel: organische katoen.

Video link: https://youtu.be/w49qEyPNh3k

100 procent katoen in India, is een productie van de ALTEMEIER & HORNUNG film productie, meer informatie kan worden verkregen onder www.globalfilm.de . Andere zeer goede documentaires zoals “De Bio-Brandstof liggen”, “De Bio-Brandstof voor het geval dat”, “De giftige stoffen terug te keren”, of “er gaat Niets zonder Coca-Cola” zijn te vinden in de Winkel van www.globalfilm.de . Dan ondersteuning van producties en het bestellen van de Dvd ‘ s in de Shop. Deze Film kan besteld worden als een DVD onder de bron van de tekst, http://www.globalfilm.de/film_100_baumwolle.shtml .

Geef een reactie