India: sterfgevallen in farmaceutische studies

Druk op informatie van 25. Oktober 2011 – de Coördinatie tegen BAYER-gevaren

Meer en meer farmaceutische studies worden verplaatst naar India. Het aantal Slachtoffers stijgt van jaar tot jaar. In de periode van 2007 tot en met 2010, zo ‘ n 1600 Indianen zijn gestorven in klinische studies, alleen 138 in Tests, het bedrijf BAYER. De Coördinatie tegen BAYER-gevaren te eisen in een brief aan de Voorzitter van de Raad van bestuur onderwijs.

Vorig jaar 668 mensen in het geval van farmaceutische Proeven zijn overleden, volgens het Indiase Ministerie van gezondheid. In de voorgaande jaren, het aantal was gestegen – van 137 in 2007 288 (2008), en 637 (2009). De meeste studies zijn uitgevoerd in opdracht van internationale bedrijven zoals Novartis, Pfizer en Merck. Alleen in de uitvoering van klinische studies van BAYER, 138 proefpersonen werden in vier jaar van het leven.

De sterfgevallen zijn deels te wijten aan een reeds bestaande medische voorwaarden van de onderwerpen, zoals kanker. Officieel, echter, werden bevestigd in het afgelopen jaar, 22 gevallen van fatale bijwerkingen, waaronder vier studies voor de Trombose geneesmiddel Xarelto van BAYER (werkzame stof: Rivaroxaban). Omdat de gegevens gebaseerd op de informatie van de farmaceutische bedrijven en geen onafhankelijke controles worden uitgevoerd, zijn waarschijnlijk de werkelijke Cijfers veel hoger. BAYER heeft betaald aan de families van de Xarelto slachtoffers compensatie van een gemiddelde van 5,250 dollar.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) heeft vandaag gevraagd in een Open brief aan de BAYER Raad van bestuur Voorzitter Marijn Dekkers onderwijs. De Brief zegt: “Wij roepen u op om alle relevante gegevens over klinische studies in India in de afgelopen vijf jaar”. Het CBG vraagt gevallen, inclusief het aantal en de duur van de studies, de onderzochte geneesmiddelen, de onderaannemers en de incidentie van bijwerkingen en dood.

Momenteel, BAYER in India heeft in opdracht studies met de kanker Drug Nexavar, het oog van de drug, VEGF, en de hemofilie drug Kogenate. Net BAYER Pogingen met de erectiestoornissen drug Levitra, de Diabetische geneesmiddel Glucobay, het hormoon in Mirena spiraal en de x-ray contrast agenten Gadovist en Ultravist is voltooid. Momenteel is de groep op zoek is naar nieuwe test onderwerpen voor verder onderzoek van Xarelto, Glucobay, Gadovist, Kogenate, Nexava en VEGF, alsmede van het antibioticum Avelox, en de omstreden hypertensie-drug Xirtam. De uitvoering van de Testen wordt gedaan door Indiase bedrijven zoals CSC Pharmaceuticals, Parexel of Igate.

Axel Köhler-Schnura van de Raad van bestuur van de Coördinatie tegen BAYER-gevaren:

“Nogmaals, BAYER gaat over de dode lichamen. Gouden platen zijn over het leven van mensen. Voor de snelle Winst in de Farma-activiteiten, bij voorkeur de Armste van de armen, wreed te lijden onder het lot van ernstig zijn leven lang schade aan de Gezondheid en zelfs de dood.”

Vertegenwoordigers van de Coördinatie werden besproken in de jaarlijkse Algemene vergadering van de groep in de voorkant van Duizenden aandeelhouders. De voormalige CEO van BAYER Werner Wenning, weigerde echter om de vragen te beantwoorden en verzekerd dat er geen Test Persoon zou komen te schaden. De Cijfers van deze bewering.

Door de lage kostprijs, de kennis van het engels van de bevolking, de grote massa van de vrijwilligers, en laks toezicht, het aantal studies in India is dramatisch toegenomen in de afgelopen jaren. In het afgelopen jaar, bijna 2.000 Tests hebben gemeld. De test personen zijn meestal zeer arme en ongeletterde; in veel gevallen, de verklaringen van instemming van derde partijen worden ondertekend. Het eigenlijk, voor de controle van de bevoegde commissies vaak bestaan alleen op papier. Tot het jaar 2005, echter, de Indiase wetgeving was geregeld de studies van buitenlandse ondernemingen strikt: alleen preparaten waarvan de onschadelijkheid kon u reeds in uw land van herkomst en bewezen, en zijn goedgekeurd.

Ook in andere landen met grote armoede populaties, zoals Colombia, Pakistan, Moldavië, Filipijnen, China, of Rusland, BAYER Pharma voert testen. De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is te bellen voor een niet-erkenning van farmacologische studies, die niet zijn gevalideerd onafhankelijk.

 

voor meer informatie:

  • Pharma Biz “Experts vinden bruto discriminatie in het betalen van schadevergoeding aan de proef slachtoffers door mno ‘s”
  • Business Standard “Pharma majors onder vuur over proces compensatie”
  • Het artikel “BAYER geglobaliseerde drug tests”
  • Toespraak in de BAYER jaarlijkse Algemene vergadering

 

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

 

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 350 nieuwe leden. En natuurlijk donaties. Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds Maart, 100 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

 

Geef een reactie