Administratieve rechtbank te stoppen CO-Pijpleiding door BAYER

De geplande bouw van een 50 km lange CO-Pijpleiding door de BAYER-groep is gestopt door de administratieve rechter!

scharf-links.de:

De wereld van de bedrijven BAYER zou verbinden, zijn twee locaties in Keulen-Woeringen (Dormagen), en Krefeld-Uerdingen met een Pijplijn voor het zeer giftige CO-Gas. Deze planning door een aardbeving in het relevante gebied, door woonwijken, langs scholen en kleuterscholen, door munitie residuen van de 2. De tweede wereldoorlog is uniek in de wereld.

Dus, BAYER is in staat tot het uitvoeren van het project, moet u de ingestelde route een groot aantal boeren, maar ook gemeenten en “huis-Builder” Land. Echter, ze verdedigen zichzelf, omdat ze niet in het bezit van de gasslang zeker. Studies in een Worst-Case scenario, dat er mogelijk tienduizenden doden.

In de zin van BAYER en de Landdag van noordrijn-Westfalen beslist over de 21. In Maart 2006, met eenparigheid van stemmen(!) de juiste onteigening handelen. 31. In januari van 2007 te komen, zelfs in de staat van het Parlement in twijfel over de rechtmatigheid van de “Lex BAYER”. Parlementaire Protest niet op de bijna gesloten de grote BAYER-coalitie van CDU/SPD/FDP.

De groeiende, buitenparlementaire verzet. Verschillende burgerinitiatieven zijn gebaseerd langs de route. Meer dan 110.000 burgers protesteren met uw handtekening tegen de CO-Pijplijn. De burgers monitor de bouw en het melden van eventuele afwijkingen van het Plan. Met veel acties, u kwaad doen en leven gevaar. Zelfs in de carnaval, BAYER is bekritiseerd.

De volgende Grote afspraak” vorm van de procedure voor de administratieve rechtbank in Düsseldorf van 23. Mei 2011. Bauer Muhr klaagt tegen de CO-Pijplijn en BAYER. Voor hem is het een strijd van David tegen Goliath, een Pijpleiding tegenstander tegen een wereld die groep. Muhr: “ik wil nooit hebben te maken met de beschuldiging dat ik nog niet had geprobeerd.”

 

Persbericht van de 25. Mei 2011 – Coördinatie tegen BAYER-gevaren

De administratieve rechtbank van Düsseldorf besloot gisteren dat de goedkeuring van de koolmonoxide Pijpleiding tussen de Dormagen en Krefeld is onrechtmatig, omdat de seismische veiligheid van het project is niet getest voldoende. De leiding moet daarom niet in gebruik worden genomen.

Een verslag van het district Mettmann tot de conclusie was gekomen dat meer dan 140.000 mensen risico lopen door een breuk van de lijn.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG), die was begonnen met de burger protesten in het begin van 2006, is nu gevraagd om een einde aan het project: “We feliciteren de eisers en de burgerinitiatieven op dit geweldige succes! Nu is het Ogenblik gekomen, dit onzalige plan te begraven. Om te voorzien in plaats van de Krefeld werkt Dormagen, BAYER kunt bouwen, hoe dan ook nodig, nieuwe CO fabriek in Krefeld en in de Pijplijn”, zegt Philipp Mimkes van de Raad van Bestuur van het CBG.

De ingebruikname van de lijn is blootgesteld aan voor de jaren, omdat de hogere administratieve rechtbank van Münster had reeds in December 2007, een aanzienlijke twijfel aan de non-profit-status van het project. Door de huidige beslissing van de rechtbank, de goedkeuring zal vertragen het proces opnieuw. Van de werknemers van het bedrijf werd gehoord in de afgelopen tijd is aan die van de BAYER Raad van bestuur zal worden gevestigd in het geval van een hernieuwde rechterlijke tegenslag over het project. Tegen de leiding en de meer dan 40 andere rechtszaken.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren, had ingediend om de Pijplijn meerdere countermotions voor de BAYER jaarlijkse Algemene vergadering. Bovendien, van de burgers initiatieven langs de route zijn verzamelde meer dan 110.000 handtekeningen. De brandweer hebben er herhaaldelijk op gewezen dat zij niet konden helpen de bevolking in geval van een kabelbreuk.

De oorspronkelijke planning van BAYER was om te begeleiden de giftige Gas, ongeveer 67 km door dichtbevolkte gebieden, is een gevaarlijk precedent. De verklaring van de groep, volgens welke “Pijpleidingen, zowel vanuit veiligheids-en milieuaspecten van de beste manier van transport”, suggereert dat de Pijplijn andere transporten – bijvoorbeeld door het schip of Vrachtwagen wordt overbodig. Dit heeft ook tot uitdrukking herhaaldelijk in het Parlement of de vertegenwoordigers van de IG BCE. In feite, niet plaats, echter aanzienlijke CO-transport. In het advies van de Coördinatie tegen BAYER-gevaren van het voordien geldende beginsel moet worden geproduceerd, volgens welke gevaarlijke stoffen slechts op de plaats van hun gebruik, noodzakelijk.

In December 2004, BAYER had aangegaan met het bedrijf, de Linde een contract voor de lange termijn, de levering van CO. De overeenkomst voor de levering van de Krefeld plant, er waren, hoewel op dit moment noch de wet in het Parlement voor de bouw van een Pijpleiding, laat staan van een vergunning. Door de onlangs aangekondigde bouw van nieuwe kunststoffen productie-installaties in Dormagen, geen eigen risico koolmonoxide is er, en daarom is een nieuwe CO-investering is vereist.

alle informatie over de campagne: www.cbgnetwork.org/1968.html

 

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 350 nieuwe leden. En natuurlijk donaties.

Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds Maart 50 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

Geef een reactie