BAYER betaalt de helft van een miljard schadevergoeding voor besmetting met Gen-rijst

Druk op Info van de 4. Juli 2011 – Coördinatie tegen BAYER-gevaren

GenReis GAU: BAYER betaalt € 516 miljoen compensatie

%image_alt%

De BAYER-groep heeft te betalen Amerikaanse boeren voor schade als gevolg van besmetting van hun Gewassen met genmodifiziertem rijst meer dan een half miljard Euro ingesteld. In 2006, herbicide-resistente was voer rijst Liberty Link 601, werd niet goedgekeurd voor menselijke consumptie, wereldwijd, in de handel. De EU en Japan stopte de invoer uit de verenigde staten. Dus de vergelijking is geldig, u moet akkoord gaan met 85% van de benadeelde boeren in de regeling.

Voor dit doel, Philipp Mimkes, lid van de Raad van Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) zegt: “We feliciteren de rijstbouw van dit vervelend om te rollen voor succes. Daarnaast roepen we de Europese Unie, de toepassing van Bayer CropScience importeren goedkeuring voor herbicide-resistente rijst om definitief te weigeren. De Besmetting schandaal in de VS toont eens te meer aan dat de risico ‘ s van genetische manipulatie van plant zijn simpelweg niet te overzien.”

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren heeft jarenlang samengewerkt met de advocaten van de AMERIKAANSE boeren en heeft de naam een enkele keer – zoals dit jaar – op de jaarlijkse Algemene vergadering van BAYER AG, een verklaring van afstand van “Liberty Link rijst. Het CBG is ook een herinnering aan het feit dat BAYER had een bespotting van de Getroffen op dat moment door de cross-stukken werden aangeduid als de “Wet van God”. Alleen door dure processen, die had gewonnen, de rijst van de boeren, zonder uitzondering, gedwongen kan worden door de groep aan de nu vastgestelde vergoeding oplossing. “De verregaande vervuiling was niet onvermijdelijk. Samen met andere milieuorganisaties, we hadden gewaarschuwd jaar eerder dat het gebruik van LL rice Onverwant en de verplaatsing van conventionele variëteiten”, zegt Philipp Mimkes.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren sinds 2004 een campagne tegen een EU-import goedkeuring van de GenReis verscheidenheid LL62. Dit is hoe LL 601 tegen het herbicide Glufosinate. De toepassing van BAYER ontvangen stemmen in de EU-Raad van Ministers, de toestemming niet heeft ingetrokken, tot nu toe. Liberty Link rijst zou de eerste genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, niet alleen ontvangen als diervoeder goedkeuring, maar direct op de tafel van de consumenten zou worden.

Een grootschalige teelt van LL rice zou betalen in de producerende landen toegenomen van Pest en van het resultaat als gevolg van de toename van het gebruik van gevaarlijke pesticiden. Met name in Azië, het verlies van soorten van de traditionele, lokaal aangepast rijst, die ook op de lange termijn, veiligheid van de voedselketen, is in gevaar. De LL-rijst gekoppeld aan het herbicide Glufosinate, is het ook zeer giftig, het werkzame bestanddeel is één van die pesticiden, die zijn verkregen door bewezen gevaren voor de gebruikers en consumenten, geen nieuwe EU-goedkeuring. Hoewel het toxine kan niet meer worden verkocht in Europa in de toekomst verhoogd BAYER onlangs is de capaciteit voor de productie van de Uitvoer van oordeel dat het CBG is een klassiek voorbeeld van de “dubbele veiligheidsnormen”.

De bekende cartoonist Latuff heeft gegeven voor de campagne karikaturen, die kan vrij worden herdrukt.

voor meer informatie:

  • de toespraak van dit jaar BAYER-jaarlijkse Algemene vergadering: www.cbgnetwork.org/3850.html
  • Cartoons voor gratis herdruk (hoge resolutie beschikbaar op aanvraag): http://chequechange.be/wp-content/uploads/2016/11/img003275.jpg en http://www.cbgnetwork.org/images/img003276.jpg
  • Herbicide Glufosinate uit de markt!
  • alle info over de campagne: www.cbgnetwork.org/1217.html

 

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

 

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 350 nieuwe leden. En natuurlijk donaties.

Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds Maart 50 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

 

Geef een reactie