Nieuw Patent voor de Bayer-groep is een schending van de wet

Geen Patenten op Zaden (www.no-patents-on-seeds.org)

Openbare hoorzitting en Demonstratie tegen patenten op zaden

München, 18. Augustus 2011. Het Europees octrooibureau heeft uitgegeven door het duitse bedrijf Bayer, een uitgebreide Patent op het fokken van belangrijke gewassen, die een verhoogde weerstand tegen stress (EP1616013). De door het Octrooi, Bayer zorgt voor zijn monopoliepositie niet alleen in het geval van genetisch gemanipuleerde planten, maar ook in het geval van conventionele veredeling en de resulterende planten.

Octrooien op het fokken van processen op basis van kruising en selectie, dient niet te worden gegeven van het Verdrag volgens het Europese octrooi (artikel 53 ter). Dat is bevestigd door het Europees octrooibureau (eob) in December 2010, in een historisch besluit. De Bayer-Octrooi, in conclusie 14, maar niets anders.

Christoph Vervolgens een woordvoerder van de internationale coalitie ‘No patents on seeds”, waarschuwt:

“Het Octrooi is een schending van het recht, in het bijzonder het verbod op het patenteren van plantenveredeling. De Europese octrooiwetgeving niet definitief worden gewijzigd, zodat deze patenten zijn mogelijk. Bovendien, de patent office, een onafhankelijk Toezichthoudend orgaan moet worden. Anders, de verkoop van natuurlijke hulpbronnen aan bedrijven zoals Bayer en Monsanto, is het resultaat”.

De andere van het octrooibureau verleend vorderingen in de Bayer-Octrooi juridisch omstreden: Hoewel het patenteren van plantenrassen is verboden, strekt zich uit van het Patent op het zaad handel van planten. Bovendien, de beweerde methode voor de mutatie kweek lang gebruikt en is dus niet een uitvinding. Vele waarnemers hebben kritiek op deze inflatoire het verlenen van octrooien beschermen tegen de echte uitvindingen, als een misbruik van het octrooirecht.

Jarenlang is er felle kritiek van alle partijen die vertegenwoordigd zijn in de Bondsdag tegen patenten op planten en dieren. Maar zo ver, het beleid heeft niets gedaan om te voorkomen dat deze patenten eigenlijk. Daarom is de international Alliance oproep voor “Geen patenten op zaden!”, en vele andere organisaties op 26 Maart. In oktober 2011, een Demonstratie in de voorkant van het European patent office. De aanleiding is een openbare hoorzitting en de beslissing over de broccoli Octrooi, een precedent dat is in onderhandeling voor een aantal jaren. De eis van het beleid is dat het octrooibureau moet beter worden gecontroleerd, en patenten op planten en dieren zijn duidelijk verboden.

Contact: Christoph Dan, Tel + 49 15154638040, [email protected] Ruth Tippe, Tel + 49 17228963858, [email protected]

Link naar het Octrooi: ep1616013_bayer_stress.pdf

 

Deze Informatie is verzonden vanaf de Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG). Het CBG ondersteunt de campagne van Geen Patenten op Zaden.

Voor meer informatie over de genetisch gemodificeerde zaden van BAYER:

  • Geen EU-goedkeuring voor GenReis
  • Vlucht vel genetisch gemanipuleerd voedsel
  • Petitie tegen de Agro-genetische engineering

e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665 Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

 

Geef een reactie