Een geheime overeenkomst tussen de Universiteit van Keulen en BAYER, de Coördinatie van een rechtszaak

Persbericht van de 17. Mei 2011 – Coördinatie tegen BAYER-gevaren

Geheime samenwerking bij onderzoek van de Universiteit van Keulen en Bayer HealthCare AG

Een rechtszaak met de administratieve rechtbank van Keulen ingediend

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) door de aanhoudende weigering van de Universiteit van Keulen, om toegang te verlenen tot de samenwerkingsovereenkomst met Bayer HealthCare AG een rechtszaak aangespannen bij de administratieve rechtbank van Keulen. De Universiteit van Keulen en Bayer AG eerder had ingesteld via de stem van de NOORDRIJN-westfalen land van de vrijheid, introduceerde een recht op informatie vordering vertegenwoordiger van informatie en vertrouwelijkheid te brengen.

Philipp Mimkes van de Raad van bestuur van de Coördinatie tegen BAYER-gevaren:

“Een uit belastingen gefinancierde instelling moet worden onderworpen aan publieke controle, vooral in een gebied zo gevoelig als de farmaceutische industrie. Een dergelijke controle is alleen mogelijk met kennis van de algemene voorwaarden. We moeten voorkomen dat het Universitaire onderzoek is geheel aan de economische belangen van de grote bedrijven.”

Axel Köhler-Schnura (CBG) toe te voegen:

“Het verhogen van de Vereniging van multi-nationale bedrijven deelgenomen aan de universiteiten als een goedkope onderzoek voorzieningen en misbruik van publieke middelen voor private economische winst. Het principe van de vrijheid van onderzoek en onderwijs is geperverteerd door het”.

De vraag naar een publicatie van het Verdrag wordt ondersteund door tal van organisaties, zoals Transparency International, de medische verenigingen, de IPPNW en de Vereniging van democratische Artsen, de Unie van democratische wetenschappers en medico international. De initiatieven werden gepresenteerd op de Universiteit een lijst met vragen die de samenwerking met Bayer, die gebleven waren, met betrekking tot de vermeende “trade secrets”, echter onbeantwoord.

De Keulse Universiteit ziekenhuis hadden afgesproken met de Bayer group drie jaar geleden, een onderzoek samenwerking op het gebied van Oncologie, neurologie en cardiologie. De voorwaarden van het contract bleef een geheim. Het is dus onduidelijk hoe de Universiteit neemt deel in het resultaat van gezamenlijke projecten, die kiest de gebieden voor toekomstig onderzoek of drugs voor economisch oninteressant ziekten worden bestudeerd en hoe de vrijheid van publicatie.

Meer Philipp Mimkes zegt:

“Meer en vaker, farmacologische studies van het Ontwerp worden gecontroleerd door middel van de evaluatie van de publicatie van de industrie. In orde niet in gevaar te brengen het economische succes van een drug, het verdwijnen van de negatieve resultaten van een studie regelmatig in de lade. We houden het pak, dus van fundamenteel belang, zodat Artsen en farmacologen kunnen blijven verrichten onderzoek onafhankelijk”.

Alle informatie over de campagne: www.cbgnetwork.de/2730.html

 

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail: [email protected] Internet: www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook: www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665 Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

 

Groep kritiek zal geld kosten. Het CBG ontvangt geen subsidie van de overheid en de financiering. Dus, als je denkt dat het kritische werk van de BAYER groep is belangrijk en noodzakelijk, dan kunt u ons werk steunen met een donatie, of beter nog, met uw lidmaatschap.

Om de overdracht van houd

Account 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer gevaren BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

of doneer online

Versterk je ons in de rug, je online support-lid.

 

Geef een reactie