Beschuldigingen van manipulatie tegen geneesmiddelenonderzoek

Goed, over de zou hebben geraden: De farmaceutische industrie gefinancierde studies getuigen van geneesmiddelen, meer kans hebben op een positieve effectief dan onafhankelijke studies.

Bron: lobbycontrol.de

Tijd tot tijd door de Federale kamer van artsen opdracht gegeven voor het onderzoek, op 23 mei. April 2010 werd gepubliceerd in het duitse medical journal. Een team van Artsen, er werd onderzocht of er een invloed van de Aanbestedende diensten op de wetenschappelijke resultaten van geneesmiddelenonderzoek. Na een literatuur review van 57 publicaties, het onderzoek kwam tot de conclusie dat het farmaceutische bedrijf gefinancierde studies over de effecten van drugs vaker tot een positief resultaat komen als een onafhankelijk gefinancierde studies.

Manipulatie is vaak subtiel, bijvoorbeeld door bepaalde vragen zijn uitgesloten of specifieke groepen van patiënten worden uitgesloten. Een deel van de onaangename resultaten zijn verborgen, of voor de donor, positief geïnterpreteerd. Doel van veel werk-studies is minder de oprichting van een neutrale basis voor de besluitvorming voor Artsen, maar ook de marketing van nieuwe geneesmiddelen.

Dit leidt tot een soms ethisch twijfelachtig gedrag. Een blik op de “super aspirine” vermelde pijnstiller Vioxx, een bedreiging van dergelijke manipulatieve praktijken in het leven van patiënten. Vijf jaar na de introductie, Merck, Sharp & Dohme (MSD) had de medicatie in te nemen op het einde van 2004 van de markt, aangezien de omzet steeg met Vioxx, volgens de informatie van de druk op het risico van hart-en vaatziekten, zoals een beroerte of een hartinfarct aanzienlijk.

Bewijs was gebogen, totdat ze passen

De Regensburg onderzoekers, Prof. Dr. med. David Klemperer samengevat de resultaten van de studie (hier als PDF-bestand) in het medische tijdschrift met de volgende woorden:

“Drug research is gelegen in een verkeerde locatie. De meerderheid van de studie is gefinancierd door de industrie. Grote farmaceutische bedrijven zijn gebogen in tal van interne documenten en documenten die zijn goed gedocumenteerde gevallen, het bewijs, totdat ze voor de Marketing.”

Dankzij de lobby van de controle voor dit artikel!

Geef een reactie