H1N1: Medisch personeel, voorbehouden tegen vaccinaties

Hong Kong – Artsen en verpleegkundigen behoren tot de aanbevolen groepen voor de geplande vaccinatie tegen het H1N1-Virus van de mexicaanse griep. Volgens een onderzoek in de British medical journal (BMJ 2009; 339: b3391) kan niet noodzakelijkerwijs worden aangenomen dat een hoge Impfbereitschaft in de medische staf.

De dichtbevolkte Hongkong is ervaren in het omgaan met epidemieën en crisis. Sinds 1997 zijn er verschillende uitbraken van vogelgriep in pluimvee fokken (wat kan spring naar de mens) en in Maart 2003, de voormalige kroonkolonie werd de hub voor de korte SARS-pandemie.

Maar als DIE in Maart 2009 uitgeroepen tot het niveau 3 van de pandemie plan voor de mexicaanse griep, H1N1, was de bereidheid van de medische staf om gevaccineerd te worden, en laag, met Slechts de 28,7 procent zou zijn er klaar voor, zei Paul Chan van de Chinese Universiteit van Hong Kong, is meer dan vroeg 8.500 Artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel.

Chan weer, de survey in mei 2009. Alleen de DIE moest naar het niveau van de 5 (6 mogelijk). Maar van een hoog Impfbereitschaft kon nog steeds uit van de vraag. Net 47.9 procent waren nu bereid om gevaccineerd te worden, klaagde van Chan, van de respondenten in de grootste studie naar Impfbereitschaft de medische staf en het ook te maken met de motieven: De meest voorkomende redenen voor een negatieve houding van de zorg voor de mogelijke bijwerkingen. Velen twijfelden aan de gevolgen van de griep vaccinatie of gezegd dat ze willen gemakkelijk om niet te vaccineren.

Een negatieve houding is niet op China is beperkt, blijkt uit een recente studie van het tijdschrift Nursing Times in het verenigd koninkrijk enquête. Slechts 30 procent van de verpleegkundigen gaven een Impfbereitschaft. Ook in Duitsland, Hier wordt op grote schaal gebruikt in de medische personeel. De vaccinatiegraad voor de seizoensgebonden griep vaccinatie, volgens schattingen van 15 procent. © rme/artsen sheet.de

[Bron: aerzteblatt.de]

Geef een reactie