Biologen bevestigen: spaarlampen schadelijk voor de gezondheid!

Bonn – Voor de gezondheidsrisico ‘ s van spaarlampen, de Vereniging van Baubiologie (VB) waarschuwt. Naast het bevatte het zeer giftige kwik, de hoge elektrische mag niet worden onderschat-magnetische straling van de lampen, meldde de Vereniging op donderdag in Bonn.

“Om voor de besparingen groter zijn dan de globale straling standaard voor lampen, voor een deel, aan de Twaalf – tot veertig-vouw,” zei John Schmidt van het Institut für Baubiologie Neubeuern (IBN).

Ook op de lange-termijn effecten van de bijzondere, glinsterende licht spectrum, het transmissie-spaarlampen, “we weten veel te weinig,” zei Schmidt. De bijzondere blauwe component in het licht kan leiden tot stressreacties en slaap stoornissen, want het remt de secretie van het slaaphormoon Melatonine. Het spectrum van de conventionele gloei-lampen overeenkomt meer kans om het zonlicht.

Als Alternatief, de Baubiologe raadt halogeen lampen. Deze zien als “normale” lampen waarvan de gloeidraad van een Gloeilamp is vervangen – “het is goed vergelijkbaar met de koplamp bollen in de auto.” Voor Schmidt, u bent de enige passende vervanging voor de gloeilamp.

[Vereniging, Biologie]: Maxstr. 59, 53111 Bonn

© Reuters [bron: berlinonline.de]

Geef een reactie