De hormonen in de PET-fles

De Universiteit van Frankfurt heeft aangetoond dat water in plastic flessen is besmet met het hormonaal actieve stoffen. De waarden zijn veel hoger dan in water uit glazen flessen. Experts waarschuwen daarom van schade aan de gezondheid. Vooral Zwangere, baby ‘ s en kleine kinderen zijn in gevaar. De autoriteiten houden, maar met de ratings.

Bron: Stefan Keilmann, tagesschau.de plastic flessen (PET) zijn voornamelijk gebruikt voor frisdrank, vandaag zijn ze domineren grote delen van de drankjes markt. Niet eens een derde van het water wordt nog steeds verkocht in glazen flessen. Het aandeel van de PET is ongeveer 60 procent.

Gezondheid betreft, om deze PE ‘ s voor een lange tijd. Echter, de leveranciers van de chemische industrie en de grote food bedrijven vechten terug tegen kritische stemmen, en beroepen op wettelijke grenzen.

Dus de luidspreker van de bevoegde Vereniging van duitse mineral wells, Arno Dopychai benadrukt:

“Dat er materiaal-overgangen (chemische reacties), is heel normaal. Maar we bewegen binnen de grenzen van de wet.”

In deze limiet op waarden gebaseerd Systeem, de overheid, echter, onbekende stoffen kunnen vallen door de mazen. Interacties of hormonale activiteit kan worden opgenomen. De Federale bureau voor de risico-evaluatie en de bevoegde Federale consument Ministerie ziet geen noodzaak voor actie.

Water uit plastic flessen is onderworpen aan een hogere belasting dan de riolering

De biologen aan de Universiteit van Frankfurt gevonden in het water in plastic flessen, een significant hogere concentratie van het hormoon-achtige stoffen. In sommige monsters, tot 75 nano-gram per Liter van oestrogeen-achtige stoffen. Deze zijn van hogere waarden dan in het afvalwater, onder andere door de anti-baby pil als ze zwaar zijn belast.

De Federale milieu-Agentschap wil geen commentaar op deze studie…

Het Federaal milieu Agentschap wil niet reageren op de resultaten, in plaats daarvan verwijst naar de Federal office for risk assessment. Hier, de BfR-speaker van Hun Kundke zegt:

“Dat er iets in het water, wat niet zou moeten zijn, is niet zonder controverse, echter, het onderzoek roept meer vragen op dan het beantwoordt. We moeten controleren dat nu uit. Zo lang als ik zie geen noodzaak voor actie.”

Vergelijkbaar met de luidspreker Dopychai wordt uitgedrukt door de Vereniging van duitse mineral wells:

“De studie is wetenschappelijk interessant, maar zolang we niet weten wat dat betekent, we willen niet te beoordelen.”

Zwangere vrouwen, baby ‘ s en jonge kinderen lopen een bijzonder risico

De expert op dit gebied, Prof. Dr. Ibrahim Chahoud, Charité in Berlijn ziet de potentiële risico ‘ s, in het bijzonder voor risicogroepen. D. h, vooral Zwangere vrouwen, baby ‘ s en kleine kinderen maken een grote boog om plastic flessen. Verontreinigd water met hormoon-achtige stoffen kan leiden tot ontwikkelingsproblemen. Ondanks dit, veel producenten adverteren met de mededeling dat uw water is geschikt voor de bereiding van babyvoeding.

In dierproeven met dit plastic fles water toonden een daling van de vruchtbaarheid, vertraagde of vervroegde pubertijd en gedragsstoornissen. Vergelijkbaar zijn, kan men niet uitsluiten, daarom, de mensen.

Geef een reactie