Dioxine schandaal: We willen geen vergif op ons bord!

Campact.de oproepen:

Het Dioxine-schandaal-toont – naast betere controles, moeten we een fundamentele verandering in het beleid: de afstand van de agrarische fabrieken, de landbouw en de landbouw. Echter, de landbouw Minister Aigner wordt geblokkeerd door dit project.

Het schandaal van de dioxine besmet veevoeder is het aantrekken van meer en meer in cirkels: meer Dan 150.000 ton moet reeds in omloop zijn, en als een Ei of vlees op ons bord beland. Nu duurt gevolgen: strengere controles en een verbod op gevaarlijk voedsel ingrediënten. Maar niet alleen dat. Wat we echt nodig hebben is een ander beleid, het niet-gesubsidieerde agrarische fabrieken met massa veehouderij, hoge gebruik van bestrijdingsmiddelen en Eutrofiëring zal het langer duren.

Maar Minister van landbouw Ilse Aigner leunt zo ver tegen een dergelijke wijziging van het beleid en de macht beleid voor de agrarische lobby In Brussel, ze blokkeerde de plannen van de europese Commissie, de miljarden aan EU-subsidies landbouw fabrieken, op die boerderijen zullen herschikken, de strengere milieuvoorschriften te voldoen. Als gevolg van het dioxineschandaal, wij eisen Aigner eindelijk het keerpunt. Zodra 50.000 mensen hebben ondertekend ons beroep, willen we voorleggen aan de Minister persoonlijk.

Het dioxineschandaal is een gevolg van de EU-subsidie-beleid: Dit bevordert de ontwikkeling van de agro-bedrijven die niet langer de productie van hun dieren voeden zich, maar vertakt zijn en moeilijk te controleren supply chains. Een derde van de subsidies zal de stroom in slechts 1,5 procent van de vestigingen, terwijl de helft van de boeren met minder dan € 5.000, – in een jaar moet tevreden. Aangemoedigd alles, maakt niet uit hoe schadelijk is voor het milieu is uitgevoerd.

De nieuwe plannen van de EU-Commissie wil om dit te breken: de subsidies voor de landbouw fabrieken te snijden, het geld moet gaan in plaats van kleinere bedrijven, de strenge milieuregels te voldoen. Echter, de landbouw Minister Aigner is het dan zo ver voor de kar van de agrarische lobby en kracht in het Brussels Front tegen het progressieve plannen van de Commissie.

Met hartelijke Groeten, Astrid Goltz en Christoph Bautz

PS: EEN verandering in het beleid weg van agrarische fabrieken, de boerderijen – dit is ook een van de Centrale vraag van de Demonstratie op 22. Januari, tijdens de landbouw-tentoonstelling “Groene week in Berlijn. De Demonstratie tegen genetische manipulatie, dier fabrieken en het Dumpen van de export, organiseren we, samen met een coalitie van milieu, dierenwelzijn en de ontwikkeling van organisaties. Met de aan te tonen!

Alle info voor de Demo…

Geef een reactie