Elk jaar, ton van Altmedikamenten moet worden afgevoerd

De drug van de fabrikanten verdienen niet alleen in pillen, die worden ingeslikt, maar ook op degenen die het niet te worden ingeslikt. Maar waarom zo een hoeveelheid van een geneesmiddel afval?

Door Susanne Lücke-David (heise.de)

Dat onze gezondheidszorg is iets van de gezondheid van de ellende, de Patiënt H. L. is overtuigd van vandaag. Binnen een paar maanden, hij heeft niet de diagnose is gesteld door een in eerste instantie correct en, als resultaat, niet adequaat behandeld ziekte in successie in vier verschillende klinieken. Elke keer dat hij werd vrijgelaten na een relatief korte tijd en voor verdere behandeling, zijn arts doorgegeven, mits met de in-house medicatie in de klinieken. Met elke nieuwe ziekenhuisopname, nieuw voorgeschreven medicatie, eerder voorgeschreven medicijnen werden stopgezet. In de loop van zeven maanden, de nutteloos geworden pillen, druppels, film-coated Tablets en hard op de gecumuleerde capsules op een berg, was het noodzakelijk om te beschikken van nu.

Gooi – maar waar en hoe? In 2002 heeft de Federale regering heeft het milieu-Agentschap aangekondigd dat medicijn resten werden niet in de prullenbak (en niet in het toilet), maar in de speciale afval of terug te keren naar de apotheek, waar een recycling bedrijf nam de meer “goede” afvoeren. Het gangpad in de apotheek is onnodig, echter, aangezien de 1. In juni van dit jaar, als de eerder bevoegd bedrijf heeft beëindigd, hun contracten op. Het is de schuld van de 5. Wijziging van de verpakking verordening, het verlaten van deze niet-rendabele business. In 2006 werd het Alt-verklaart drug, vanuit juridisch oogpunt voor restafval, op de verwijdering van huishoudelijk afval. Dit is nog steeds zo.

Voordat de Patiënt H. L., en gooide de Zak van onnodige medicijnen niet in het huisvuil, maakte hij de moeite om te berekenen wat de waarden zijn het vernietigd. In totaal had hij betaald in de lokale apotheek Geneeskrachtige waarde van 1.478,85 Euro Andes en over de 80 Euro uit eigen zak. De meest dure geneesmiddelen kosten 180,49 Euro, dat is weinig in vergelijking met geneesmiddelen tegen leukemie: de Patiënt of de verzekeraar moet betalen, afhankelijk van de dosering en het aantal tabletten tot 9.950 Euro. Zo H. L., berekend, ten slotte, dat de ongebruikte rest van de drugs 716,25 Euro eindigde in de stortplaats. Omdat hij verzekerd is in een vervangend Fonds, wordt dit bedrag dus in hun nadeel en uiteindelijk ten nadele van de Verzekerde.

Een geïsoleerd geval en daarom niet representatief? Er zijn geen officiële onderzoeken, dus geen harde Cijfers voor de verwijdering van Altmedikamenten, de Federale Vereniging van de duitse apothekers. Echter, als de Raad van deskundigen voor milieuvraagstukken (SRU) in 2007, en meer vernietigd worden elk jaar circa 38.000 ton van medicijnen bij apothekers en ziekenhuizen, en volgens een schatting van de Beierse staat office voor het milieu, 2006 [volgens de afval Adviseur van Bavaria] Wandelen per jaar uit particuliere huishoudens, met zo ‘ n 85% van de tijd het aandeel van de ziekenhuizen en verpleeghuizen, maximaal 30.000 ton van onnodige medicijnen in de prullenbak – volgens een andere schatting, elke vijfde van de 1,6 miljard de markt gebracht in verpakkingen.

De kosten voor de afvalverwerking zijn niet berekend precies, sinds tl-lampen zijn afzonderlijk behandeld als “thermische”, dat is, in een afval-energie-installatie te worden verbrand. Volgens de Informatie van het hoofd van de Federale coördinatie internationalisme (BUKO), de kosten van de donaties in de verkoop van elke ton van Altmedikamenten geproduceerd in de derde wereld (Drugs, met een aanzienlijke belastingvoordelen” beloond!), rond 2000 US dollars.

Redenen voor drug afval

De belangrijkste reden experts zien de gezondheid”” het gebrek aan discipline van de patiënten die de medicijnen onregelmatig of helemaal niet, medicijnen van tevoren te annuleren en op deze manier de vervuiler van 4000 ton Altmedikamenten in het bedrag van 500 miljoen euro per jaar, zoals een recente studie van de Universiteit van Londen. Een studie van de World Health Organization (WHO), ongeveer 50% van de chronisch Zieken, de therapie voortijdig. In het kader van een campagne in het Saarland, dat vraagt om meer zorg in de omgang met drugs (medicijnen, is het belangrijk”) de Minister van volksgezondheid van de deelstaat Saarland, Gerhard Vigener, ook, dat elke derde Patiënt stopt met de medicatie na tien dagen.

De schade te wijten is aan “niet-naleving” – dat wil zeggen de niet-naleving van de voorschriften en de schade blijft als een mogelijke verslechtering van de gezondheid, het Ziekenhuis en werkzaamheden worden geschat op 10 miljard euro per jaar. Voor de roekeloze omgang van geneesmiddelen er zijn verschillende redenen voor. Vooral oudere patiënten, moeten meestal een aantal tabletten, zijn vaak overweldigd.

De kassenärztliche Vereinigung Bayerns weten echter dat er zelden dubbele voorschriften, namelijk, wanneer de patiënt in overleg met een handicap naar meerdere Artsen, en één en hetzelfde geneesmiddel herhaaldelijk voorgeschreven krijgen om het te gebruiken uitputtend. Vanwege het gebrek aan begrip tussen arts en patiënt, maar ook besloten tot het bewustzijn, en het bewustzijn van het probleem in het geval van de laatste, de Vereniging van ziekenfonds artsen.

Maar de zorgeloosheid van de patiënten kan niet de enige oorzaak zijn. Als de Patiënt H. K. had om te leren op zijn eigen lichaam, voorschrijven klinieken hebben elk hun eigen medicijnen – immers, zij zijn de oproepen voor de farmaceutische industrie ontwikkelde nieuwe medicijnen, de oud onder een nieuwe naam op een hogere prijs, echter, zijn niet zeldzaam. Om hetzelfde te behandelen kwalen, hij was voorgeschreven iedere keer een nieuw medicijn.

Dat is niet alleen medische redenen, verdacht Udo Barske, druk woordvoerder van de AOK-bundesverband, en bekritiseert het feit dat de medicatie structuren van de ziekenhuizen zijn vaak niet bellen “financieel”. Economisch gezien is echter vrij in de zin van de farmaceutische industrie. Om te houden van de materiële schade in de randen uiteindelijk wordt genoemd voor de huis arts om te onderzoeken of de klinieken voorgeschreven medicijnen op hun werkzame bestanddelen en, indien nodig, medicijnen van vorige recepten om opnieuw te gebruiken, in plaats van ze te vervangen door nieuwe.

Nog een reden voor de Groei van deze bergen van afval door de korte vervaldata. Tal van medicijnen land “in de vuilnisbak, die zou eigenlijk nog meer duurzame, dit is door de wet gewoon niet, en daarom moet worden afgevoerd”, zegt Susanne Weckmann, de woordvoerder van de Vereniging van erkende artsen in Beieren. Of een drug heeft de nodige werkzaamheid, zou moeten worden van een deskundig punt gevonden. Maar tot nu toe is er een gebrek aan een bruikbare controle systeem.

Dus Fonds bijdragen en belastingen dollars – in het geval blijven worden gegooid overijverige anberaumter van state voorraad in termen van mogelijke pandemieën – het venster. Een van de redenen voor de benarde situatie van de critici zien in de grootte van de verpakking verordening van het Ministerie van volksgezondheid. Het bepaalt dat geneesmiddelen mag alleen worden gebruikt in drie verschillende verpakkingsgrootten in de handel worden gebracht. Echter, de dekking “is niet altijd de werkelijke therapie kamer.

Vooral in het geval van acute behandelingen, sommige tablets vaak blijven”, zegt Susanne Weckmann. Zelfs als de patiënt zal worden gegeven van de belangrijkste schuld voor geneesmiddelen afval – er is een verschil, of na beëindiging van een therapie voor zes of 86 tabletten van Wandelen in het afval.

Ver-het bereiken van niet-gebruikte geneesmiddelen en de verkoop van een deel hoeveelheden

De hoge verliezen van de nationale welvaart zou aanzienlijk worden verminderd, kon gebracht worden ontslagen drugs, die hebben niet bereikt de duurzaamheid beperken, opnieuw in het verkeer, zodat andere patiënten kunnen worden geserveerd. Echter, het verbiedt uitdrukkelijk de medicines act. De voorstanders van deze regeling en, vooral, de apothekers – verdedigen met hygiënische argumenten, en het belangrijkste punt van zorg was dat de doeltreffendheid van geneesmiddelen die tweedehands is niet gegarandeerd.

In tegenstelling, Franz Daschner onderhoudt, voormalig Directeur van het Instituut voor milieuvraagstukken van de geneeskunde en de hygiëne in ziekenhuizen in het Universitair ziekenhuis in Freiburg, het gebruik van drugs te zijn onschuldig, mits de bewaarvoorschriften zijn opgevolgd, en de vervaldatums worden niet overschreden.

De beste oplossing voor het probleem, het probleem kan worden vermeden, namelijk, in plaats van gestandaardiseerde verpakkingen van geneesmiddelen voor te schrijven om te solliciteren individueel aan de patiënt en de individuele geval en de specifieke therapie. In engels-sprekende landen, is het van oudsher gebruikelijk, dat een arts hecht aan het oordeel van zelfs de kleinste hoeveelheden van tabletten, elke Drogisterij in voorraad. Dat kan zich voordoen in Duitsland eenmaal zo ver, dan verschijnt de Federale Vereniging van de duitse apothekers voor de veiligheid en de beveiliging redenen niet wenselijk is. Echter, de juridische basis voor een meer flexibele therapie bestaat al: De hogere administratieve rechtbank van Lueneburg heeft besloten in mei 2006 dat de buitenste pakket (“op het tweede werkwoord lijst” in de voorgevormde plastic containers, die zijn gelast met een metalen folie) van de afgewerkte geneesmiddelen in de apotheek legaal.

Apothekers zijn ook verplicht om “van economische grootheden” als de arts voorgeschreven [geneesmiddelen act § 129, Para. 1]. “In het geval van de verstrekking van individuele tabletten, dan besparingen kunnen worden bereikt als deze tabletten kan worden afgezien van grote containers of losse individuele goederen en naast, de Artsen, niet alleen in individuele gevallen, maar regelmatig gebruik van deze mogelijkheid gemaakt,” hoopt het Ministerie van volksgezondheid. Voor het moment, maar een paar Artsen maken gebruik van deze mogelijkheid, echter, gebruik te maken.

Een mening, meer in overeenstemming met de redenen die de respondenten verklaringen. In verschillende deelstaten, pilot-projecten in de zorg de huizen, hun bewoners, met hun week rantsoen van drugs voeren, echter al in de easy-to-use blisterverpakkingen verdeeld in afzonderlijke afdelingen onder plastic slangen te bieden. Op de voorgrond van dit experiment, de optimale verzorging van de patiënt. Dus, het is te hopen dat een regelmatige inname van de geneesmiddelen, bouwt, maar ook tot een grotere efficiëntie, een woordvoerder van de AOK Bayern, die betrokken is met een totaal van acht apotheken in de pilot-project.

Ook het Ministerie van gezondheid en sociale Zaken in de deelstaat Saksen-Anhalt heeft op individuele patiënten en de zaak afgestemde medicatie, waardoor het makkelijker is voor de patiënten naleving van de medicatie keer, maar “vooral niet teveel drug links dat anders zou uiteindelijk in de prullenbak.” Als iets een neiging onder Artsen, maar ook apothekers, herkenbaar is om gebruik te maken van de nieuwe wettelijke mogelijkheid, zeker in de blister-industrie, die ziet het als een belangrijke economische voordelen voor de industrie en, niet in het minst, een competitief voordeel van de lokale apotheken in de markt te betreden mail-order apotheken.

In de praktijk zou kunnen uitzien in het ideale geval als: apotheek houd de spuitbus met het draadloze tablets, die vervolgens gelast op basis van de behoefte in kleinere hoeveelheden in Blisterverpakkingen (“blister packs”). De patiënten exacte verdeling van de drugs miljoenen dollars” [EXT] zou worden gered”. Deze ontwikkeling is waarschijnlijk niet te stoppen, de blister-industrie is ervan overtuigd, en de toekomst ziet dit als een veelbelovend bedrijf.

In een tijd waarin, volgens een voor de ineenstorting staande gezondheidszorg is opgeroepen, verschijnt op het bieden ronduit. De President van de Federale artsenkamer Jörg-Dietrich Hoppe heeft voorgesteld, om redenen van kosten, alleen de meest noodzakelijke medische diensten van de wettelijke ziektekostenverzekering te betalen, onmiddellijk rijst de vraag wie bepaalt wat nodig is en wat niet. Leonhard Hansen, Voorzitter van de Raad van bestuur van de artsen Vereniging van Noord Rijn, na te denken over een drastische uitbreiding van de praktijk tegen. Een meer economische wijze van omgaan met medicijnen zou worden activa in ieder geval een meer rechtvaardige en ook meer efficiënt in het omgaan met de mensen.

[Bron: http://www.heise.de/tp/r4/artikel/30/30879/1.html]

Geef een reactie