Frankrijk: mobiele telefoon verbieden in scholen om gezondheidsredenen

Frankrijk heeft een wet aangenomen die het verbiedt om studenten onder de leeftijd van 15 tot en gebruik van uw mobiele telefoon in de school. De studenten moeten dus beschermd worden tegen de gezondheidseffecten van straling van mobiele telefoons. Ook reclame voor mobiele telefoons die gericht zijn op kinderen onder de 14 jaar is verboden.

De franse Senaat heeft doorgegeven is een factuur die verbiedt het gebruik van mobiele telefoons in de school. De desbetreffende Passage in de tekst: “In de kleuterscholen, de lagere scholen en Colleges, het gebruik van de mobiele telefoon door een student, is verboden.” (derStandard.op). De wet voorziet ook in een verbod op mobiele telefoon reclame gericht op kinderen onder de 14. De wijziging dient nog te worden van de franse nationale Vergadering (= eerste kamer van het Parlement) bevestigd, Aangezien op dit moment dezelfde meerderheid in de Senaat (grootste partij UMP), het zal slechts een kwestie van vorm.

De Oostenrijkse kamer van Artsen trekt en roept voor de Europa-brede implementatie van de wet. De Voorzitter, Walter Dorner, vergelijkt het gewicht van de wetgeving met het verbod op de reclame voor tabaksproducten:

[“]Het zou mooi zijn als Oostenrijk zou in termen van gevaren als gevolg van mobiele telefonie, ook een roemloze laatste plaats in termen van het gevaar voor de gezondheid in Europa, als dit in termen van tabak preventie voor het jaar van het geval,” zegt Dorner, een analogie.

 

Vraag: Wat is het gevaar van straling van mobiele telefoons eigenlijk?

Internationale studie resultaten spreken een duidelijke taal:

[…L]ccording een zweedse studie, zou worden mensen onder de 20 die bellen met uw telefoon, hebben een vijf keer hoger risico op het ontwikkelen van de hersenen kanker, weet dat de kritische Milieu-geneeskunde Gerd Oberfeld.

kleine krant.op 10.10.2009: mobiele telefoons voor kinderen: Een risico dat niemand Serieus neemt

“Voor een Lange tijd de informatie op mogelijke gevaren voor de gezondheid als gevolg van mobiele telefonie, in het bijzonder bij kinderen en adolescenten compact,” zegt de arts Erik Huber, milieu, woordvoerder van het Weense kamer van de arts: “Een analyse van verschillende studies is gebleken dat heeft verdubbeld bij mensen die meer dan praten over de telefoon al tien jaar regelmatig op de aangetaste zijde, het risico voor een Tumor van de gehoorzenuw over.” En dat was het waarschijnlijk dat kinderen de koepel vanwege de dunnere schedel, meer kwetsbaar. […]”

koerier.op 08.10.2009: mobiele telefoon verbieden in scholen? De mobiele telefoon Lobby ontkent de geldigheid van deze studies, ook van wetenschap en onderzoek, er zijn kritische stemmen. Echter, je moet de Voorzitter van de Oostenrijkse medische raad aan de rechter, indien hij het pleit in het geval van twijfel, voor de gezonde optie: “We willen het niet te betekenen dat in een paar jaar, ‘waarom heb je ons waarschuwen’.” (ibid.)

[Bron: lehrerfreund.de]

Geef een reactie