De miljard-dollar business met ons drinkwater

Sorina woont met haar 6 kinderen in een Sloppenwijk in Manilla. De Cholera hebben overleefd maar net. De verontreinigd kraanwater was besmet. Mineraal water in flessen niet kunt veroorloven te Sorina. Manila, de hoofdstad van de Filippijnen, heeft geprivatiseerde de nationale watervoorziening en internationale bedrijven nam de water-bedrijf.

U beloofde schoon, goedkoop water en nieuwe verbindingen – maar in plaats daarvan, de prijzen en de kwaliteit, exploded, zonk.

Volgens de VN is er een gebrek aan wereldwijd meer dan 1,1 miljard mensen van schoon water, wat leidt tot meer dan drie miljoen doden in het jaar. [Opmerking: in het bijzonder in Afrika. De farmaceutische industrie houdt om steun voor deze slachtoffers – er is een gebrek aan deze mensen, alleen om schoon water en voldoende, gezond voedsel. Idee: wat als, in plaats van te investeren jaarlijks miljarden in farmaceutische producten die worden toegediend aan deze mensen gewoon voor deze fondsen voor schoon drinkwater en goede voedsel voorziening zouden zorgen. Met dit geld, dat zou geen enkel Probleem! Nadeel: plotseling, de mensen zouden weer gezond, en de “AIDS-pandemie” zou plotseling verdwijnen. Dit zou niet zo goed zijn voor de industrie.]

Dit water chaos dreigt Duitsland. Maar ook hier meer en meer gemeenten distributeurs verkopen hun water privé water. Bijvoorbeeld, Berlijn, voor een bedrag van EUR 1,7 miljard, de helft van de watervoorziening van een wereldwijde speler, RWE en Veolia kopen.

Sinds 2004, Berlijn, betaalt 15 procent meer kosten dit jaar naar 5,4 procent, wederom, omdat RWE/Veolia is gegarandeerd voor 29 jaar, een rendement van 8 procent per jaar.

Ook in Buenos Aires, privatisering heeft geleid tot exorbitant stijgende prijzen, alsmede in Onderdelen van Uruguay. Hoewel er geschreven staat in de Grondwet dat het drinken van water en afvalwater systemen mogen alleen aan het publiek worden gebruikt, maar President Tabaré Vázquez ziet geen reden voor annuleren van het Europese water consortia Aguas de la Costa ( = Suez uit Frankrijk).

Sindsdien is de watervoorziening van de kuststrook ten Noorden geprivatiseerd door het toeristische centrum van Punta del Este, de prijs steeg tot 7 16 keer de Uruguayan is afgeschaft door artikel en gratis water.

Dat de franse in het bijzonder hebben een voortrekkersrol op het gebied van particuliere watervoorziening, het is geen toeval: Acht van de tien fransen krijgen hun water uit een eigen provider. In Frankrijk, ook dat is niet zonder controverse, omdat slechts drie bedrijven het grootste deel van het bedrijf. Uw aanpak is vaak twijfelachtig: het gebrek aan transparantie in de inhoud van de Overeenkomst, met forse prijsstijgingen en monopolie-praktijken.

De gemeenten zijn niet in staat om te controleren of het eigen bedrijf gemaakt facturen op juistheid. Dergelijke misstanden, die werden blootgesteld al jaren door het publiek studies tonen aan, zonder twijfel, een Vorm van structurele corruptie. Daarom is de weerstand tegen de sell-out van het water goed is groeiende in vele steden.

Water is uitgegroeid tot de Top onderwerp van het globaliseringsdebat. Drinkwater moet blijven in publieke controle, roepen de tegenstanders van privatisering. De waterleidingen zijn altijd aanwezig maar Eenmaal in de echte markt economie kan niet bestaan, dus de critici. Dus hier is het onvermijdelijk monopoliseren. “Water is de basis van het leven, en niet voor de globalisering van monopoly”.

Echter, Multinationals zoals Nestlé of Danone hebben gedaan voor een lange tijd, om de Europeanen en Amerikanen “op de fles”. Gebotteld water is van een booming product. In plaats van goedkopere water uit de kraan, we drinken duitse alleen al meer dan 120 liter Evian, Vittel of Gerolsteiner per jaar en graag betalen honderd keer.

Fles water belooft jeugd, Fitness, en is een product met een lucratieve winst marge, vooral in de opkomende landen, waar de watertoevoer is in staat om mensen te leveren, geen drinkbaar water. [Opmerking: het is duidelijk uitgedrukt: een fles water, vuil water! Geen water, gebottled in plastic flessen is sterk belast zijn met hormonen, weekmakers en andere giftige stoffen. Water met koolzuur verzuurt zet het organisme, maakt het lichaam absoluut geen Goed. Conclusie: water filter (bv. omgekeerde osmose filter) te krijgen, en alleen nog water uit de kraan te drinken. Dit is 100 keer beter dan een bouillon van de plastic fles en bespaart ook een hoop geld.]

De documentatie van licht op het water business vraagt om de acteurs, de belangen en de gevolgen voor de klant. Als het aan de wereld handels organisatie, het water markt zou worden geliberaliseerd volledig, en het water zou een commodity, de markt gebracht als een Computer of een reep chocolade. Een Film van Tilman acht nich.

Video link: https://youtu.be/omF6BEkg5f8

 

Geef een reactie