Wonderbaarlijke genezing in Lourdes

Turijn/ Italië – een pelgrim verblijf in de franse Mariale heiligdom van Lourdes is een 50-Jaar-oude, die was eerder verbonden als gevolg van een in de rolstoel kan weer lopen zonder pijn. Zelfs de Dokters kunnen het niet verklaren, het herstel.

De zogenaamde “Gehrig’ -syndroom” is in de eerste plaats als amyotrofische laterale sclerose (als). Het is een nog ongeneeslijke degeneratieve ziekte van de motorische zenuwstelsel, waarvan de oorzaak onbekend is, en als gevolg waarvan er een progressieve en onomkeerbare schade aan, of Degeneratie van de zenuwcellen die de spieren bewegingen verantwoordelijk. Door de verlamming van de spieren het gaat om snelheid, spraak en het slikken van stoornissen, verminderde coördinatie en de zwakte van de Arm-en handspieren en daarom in toenemende beperking in activiteiten van het dagelijks leven. De overlevingskans is ongeveer drie tot vijf jaar. De dood treedt vaak op als gevolg van ontstekingen van de longen, waarvan de vorming wordt bevorderd door de toenemende dysfagie en verlamming van de ademhalingsspieren.

Al sinds vier jaar Antonica Raco van Francavilla zat in de zuidelijke italiaanse provincie Basilicata, al in een rolstoel. In het begin van augustus had ze deelgenomen, samen met de andere zieke mensen op bedevaart naar Lourdes en een badkamer in de bron, genomen in het water. Sindsdien is de moeder van vier kan weer gaan.

“Toen ik in het water sprong, hoorde ik een stem, die geeft me moed en een sterke pijn in de benen voelde. Ik geef de voorkeur om te spreken van een gave, een genade, als een wonder (…) Sinds ik keerde terug uit Lourdes, ik kan gaan, ik ben niet moe en ik voel geen pijn. Het is, zoals ik al een tweede Kans krijgen,” de voormalige patiënt ook door de italiaanse Agentschap ANSA.het citeert.

Op de laatste woensdag Raco van de neuroloog Adriano Chio in het ziekenhuis Molinette in Turijn werd bestudeerd. Chio werd bekend is met de zaak en had onderzocht de vrouw al in 2006: “ik heb nooit iets dergelijks ALS de patiënten gezien. De diagnose was duidelijk. De ziekte kan vertragen, maar wij geloven niet, dat u beter kan worden, omdat u kan schade aan de zenuw onherstelbaar.”

“Ik ga wat tijd nodig voor het verwerken van dit fenomeen,” citeerde de arts. De vraag of het een “wonder”, bracht nu, maar de Kerk. “Het geval is met de beschikbare wetenschappelijke middelen niet kunnen worden verklaard.”

Achtergrond: Van De 11. In februari 1858, verscheen de toen 14-jarige Bernadette Soubirous in de grot van Massabielle, op de gave du Pau herhaaldelijk, de moeder van God, waarvan de uitstraling is beschreven aan het meisje: “ik hoorde een geluid vergelijkbaar met een windvlaag, ik hief de ogen naar de grot en zag een dame in het wit gekleed, en een witte jurk, een blauwe sluier, en aan elke voet droeg een gele Roos.”

Tijdens deze visioenen, Bernadette ontdekt in de grot een veer waarvan het water is verleend aan de gelovigen helende effecten. Niet in het minst vanwege de helende effecten van Lourdes is de jaarlijkse bestemming van honderdduizenden pelgrims en wordt beschouwd als één van de meest belangrijke Mariale heiligdommen in de wereld.

Van de bijna 7000 gevallen van genezingen in Lourdes, die zijn gemeld in het medisch Bureau van het heiligdom sinds haar oprichting, heeft erkend de Rooms-Katholieke Kerk tot op vandaag, 67 wonderen. De laatste van de goedgekeurde genezing terug is 21 jaar.

[Bronnen: grenzwissenschaft-aktuell.de / ansa.het / wikipedia.de]

Geef een reactie