AMERIKAANSE rechter verbiedt de BAYER-groep, de Bhopalgas-productie

Methylisocyanaat (MIC) van de firma BAYER geproduceerd Gas, is door de Bhopal ramp kwam toen minstens 15.000 mensen werden gedood en bekendheid.

De taz gemeld: EEN AMERIKAANSE Federale rechter heeft. de Bayer-groep nogmaals, de productie van methylisocyanaat (MIC), beter bekend als “Bhopalgas”, door bevel verboden Joseph Goodwin besteld op woensdag dat een externe revisor de inspectie van de fabriek in West Virgina. De rechter in de reactie op de rechtszaak van 16 Bewoners. Probeer voor de ramp in Bhopal, India, in December 1984, enkele duizenden mensen werden gedood, het gif van de productie in het Instituut, West Virginia om zich te ontdoen van.

Rechter Goodwin met redenen omkleed zijn beslissing met de talrijke schendingen van de groep de beveiliging van de voorzieningen en de “catastrofale risico’ s in de MIC-productie”. Goodwin genoemd voor de motivering van de “valse verklaringen van BAYER eerdere ongevallen op de fabriek”. William DePaulo, een advocaat van de eisers had ingediend bij de rechtbank een gedetailleerde uitsplitsing van de ongevallen in de fabriek en het Instituut. Daarnaast DePaulo ingediend BAYER zelf ontwikkelde analyse, waarbij een lekkage van de MICROFOON in gevaar te brengen tot 300.000 inwoners.

Lees meer op taz.de en cbgnetwork.org

Op enkele seconden van de ramp – De chemische Ramp van Bhopal

Als de nacht van de Indiase industriële stad Bhopal begon, wist niemand van de ongeveer een Miljoen inwoners, wat een ramp dat zou vinden hun huis een paar uur later: een werk van de AMERIKAANSE chemische industriële groep Union Carbide, er was een storing in de Tanks om de release van 40 ton methylisocyanaat – een zeer giftige stof, gebruikt voor de productie van pesticiden. Een wolk van gas dreef over de aangrenzende sloppenwijken, het waren voor ongeveer een half Miljoen mensen.

Video link: https://youtu.be/7B4BiFeBKuQ

Geef een reactie