tegen Manipulatie van landbouw lobbyen, vernietiging van het milieu en hebzucht

Geleid door honderden boeren en 70 tractoren, verhuisde op 18. In januari, 30.000 mensen in de voorkant van de Kanselarij in Berlijn. De demonstranten opgeroepen door Bondskanselier Merkel en Vice-Kanselier Gabriel voor een verandering van koers in het landbouwbeleid. In plaats van doorgaan met “cliëntèle politiek voor de agrarische sector”, moet de Federale overheid voor een sociaal, diervriendelijke en ecologische Landbouw.

“De regering is het besturen van het landbouwbeleid op de muur! Die goedgekeurde mega-stallen en gesubsidieerd, die zich beroept op de Export en de vrije handel, en dan na te denken over het genetisch gemanipuleerde planten is toegestaan op de europese Akkers, de boeren in de steek en is het tegen de belangen van de consumenten, dieren en het milieu”, zegt Jochen Fritz, van de “We zijn moe van!”-Alliance. “We verwachten dat de nieuwe regering van het landbouwbeleid, die is ontworpen om te stoppen met de soorten en het afsluiten van boerderijen en de Honger in de wereld te bestrijden.”

De organisatoren van kritiek, in het bijzonder de voorgestelde vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en de VS (TTIP). “Achter de gesloten deuren van de EU-Commissie is met de onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst die nadelig is voor boeren en consumenten. De overgrote meerderheid van de mensen willen kip, geen Chloor, geen hormoon vlees, en geen genetische manipulatie door de achterdeur,” zegt Fritz. Alleen de dreiging, maar, als de geplande free trade agreement is gesloten.

Genoemd naar de Demonstratie van de “Wij zijn het zat!”-Alliantie van meer dan 100 organisaties, waaronder boeren, Imkers, de natuur, de dieren en de bescherming van de Consument groepen, organisaties en werkloosheid initiatieven.

Een Film van Jan Gaertig / 2014

Video link: http://youtu.be/ehTXVMERRL0

Geef een reactie