Bayer Schering: Duogynon slachtoffers dossier

Het tijdschrift der SPIEGEL meldde in de huidige editie over een rechtszaak van drugs-Slachtoffers tegen het bedrijf, Bayer Schering.

Duizenden kinderen hadden geleden in de jaren ’60 en’ 70, ernstige afwijkingen te wijten zijn aan hormonale tests van de zwangerschap. Door het bedrijf Schering onder de naam van het product Duogynon, Cumorit en Primodos ontheemden supplementen leiden tot hart-en gebreken, ontbrekende ledematen, gespleten gehemelte, en schade aan de nieren. Tot vandaag is een compensatie voor de slachtoffers. Volgens schattingen van kinderartsen hormonale tests van de zwangerschap voor meer schade dan thalidomide. Andre de zomer, een van de eisers:

“We eisen gerechtigheid voor alle Duogynon slachtoffers. Het bedrijf Bayer is niet toegestaan om te voorkomen dat onze vorderingen, maar moet ons, en alle documenten openbaar maken. De groep kan geen toeval, een juridisch geschil in de laatste instantie gevechten. Voor de toepassing van de slachtoffers die had te verduren decennia van lijden, noemen we voor een schadevergoeding in het geval van thalidomide”.

Lees meer op radio-utopie.de

Geef een reactie