Uranium in het water: de Minister van volksgezondheid, negeerde de stand van de wetenschap

In 2011, een uranium-limiet voor het drinken van water uiteindelijk in werking getreden, voor het eten kijken voor jaren had gestreden.

De ingestelde maximum limiet van 10 microgram uranium per Liter, veilig is voor volwassenen, maar ook baby ‘ s en kleine kinderen niet voldoende bescherming. En een fles water kan zelfs blijven om belast te worden door iets.

Meer dan 27.000 consumenten zijn bereikbaar via ons E-Mail campagne om de Federale consument en het Federale Ministerie van volksgezondheid en de veilige grenzen nodig. Echter, het beleid is nog doof. De Minister van volksgezondheid Daniel Bahr was nu, in een Brief aan foodwatch de ondertekenaars van ons protest actie antwoorden – met ernüchterndem resultaat:

Aan twee kanten, het Ministerie ontkent enig risico. De bewering dat de limiet voor kleine kinderen is het niet voldoende bescherming, “ongegrond is en niet overeenkomt met de werkelijke feiten van de zaak”. Het is duidelijk uit de speciaal uit Duitsland, verzocht het advies van de Europese voedselautoriteit, de EFSA, welke de Bahr-Ministerie verwijst naar de overkant! Door de chemische toxiciteit van zware metalen uranium in de goedgekeurde bedragen van schade aan de nieren zijn niet uitgesloten in het geval van kleine kinderen.

Nog steeds onverantwoordelijk als haar collega consument Minister Ilse Aigner. In uw gebied van verantwoordelijkheid, de eisen voor gebotteld mineraal water vallen. Echter, de Minister acht het niet nodig om een limiet stellen voor uranium – Aigner heeft ook geweigerd om te antwoorden op onze E-Mail actie-to-date.

We don ‘ t give up tot de gezondheid van kleine kinderen effectief beschermd. U kunt helpen: Steun je ons bellen voor een veilige grenzen, zoals die nu is: www.foodwatch.de/uran-aktion

Bron: foodwatch.de

Video link: https://youtu.be/bhjpKKPx6jY

Geef een reactie