Onafhankelijk onderzoek van het German cancer research center, met PD Dr. med. R. Frentzel-Beyme, de Federal health office, Prof. Dr. med. H. Rottka en Nutrition research Institute van de Universiteit van Giessen, samen met Prof. Dr. C. Leizmann hebben bevestigd dat vegetarisch dieet is gezonder dan vlees-met een gemengd dieet!
Desinformatie door de belanghebbende partijen
Bepaalde belangengroepen beweren dat vlees voor de gezondheid zou zijn van essentieel belang. Meer en meer studies blijkt echter dat er tussen de consumptie van vlees en verschillende ziekten, in het bijzonder hart-en vaatziekten en kanker er is een directe verbinding.
Vlees producten als een risicofactor voor Diabetes
De Loma Linda Universiteit in Californië heeft onderzocht op een mogelijk verband tussen voedingsgewoonten en het Optreden van Diabetes mellitus. Het was een prospectieve cohort studie die bestond uit de deelnemers van de Adventistische Onderzoek naar de Mortaliteit en de Adventist Health Study.
Over een periode van 17 jaar, nieuwe gevallen van Diabetes werden geïdentificeerd. In het geval van de deelnemers aan de studie werd gedurende deze tijd minstens één keer per week vlees eten het risico op diabetes in vergelijking met vegetariërs en 74 procent van de deelnemers aan de studie, de verwerkte vlees of vis verhoogt de verbruikte producten had 38 procent een verhoogd risico.
Bron: Ann Nutr Metab. Mar 18 2008; 52(2): 96-104
Consumptie van vlees en hypertensie
Van de Universiteit van Harvard en de Brigham and women ‘ s Hospital, Boston, heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen de consumptie van rood vlees en het risico op hypertensie. In deze studie 28.766 vrouwelijke familieleden van de zaligheid nam deel aan beroepen. Het toonde aan dat het risico voor hypertensie geassocieerd was met het verhogen van de dagelijkse consumptie van vlees.
Een dagelijkse inname van rood vlees, 1.5 porties of meer, dan is het risico voor het Optreden van hoge bloeddruk in vergelijking met de studie deelnemers die aten geen vlees, is gestegen met 35 procent.
Bron: J Hypertens. 2008; 26(2):215-222
Vlees consumptie en hart-en vaatziekten
In het kader van de ARIC-Studie (Atherosclerose Risico in Gemeenschappen) was opgenomen over een periode van negen jaar, het ontstaan van het metabool syndroom en voedingsgewoonten.
Onder het metabool syndroom verwijst naar een symptoom complex, bestaande uit Zwaarlijvigheid, hypertensie, insulineresistentie en een verhoogde bloed lipide waarden.
De resultaten van dit onderzoek toonden aan dat de volgende voeding factoren bijdragen aan het ontstaan van het metabool syndroom:
- De consumptie van vlees
- De consumptie van vet gebakken voedsel
- als de Westerse-dieet-voeding stijl.
Bron: Het risico van atherosclerose in gemeenschappen studie, de Doorbloeding. 2008 Jan. 22
De consumptie van vlees en reuma
Dierlijke producten, vooral vlees, worst en vis bevatten veel arachidonzuur. Onder de metabolieten van arachidonzuur, prostaglandines en leukotriënen.
De Prostaglandine E2 kan worden aangetoond in het geval van rheumatics toegenomen in de synoviale vloeistof en is betrokken bij de ontwikkeling van Kraakbeen erosies. (1)
De meer arachidonzuur in het dieet, hoe meer inflammatoire stoffen kunnen worden gevormd. Er zijn verschillende publicaties over de anti-inflammatoire en analgetische werking van een vegetarische voeding op reumatische patiënten. (2,3)
Een veganistisch dieet kan voor de hand liggen vanwege het ontbreken van arachidonzuur inname is bijzonder effectief.
Bronnen: 1= Pol Merkuriusz Lek Nov 2001; 11(65): 438-43 2= Scand J Rheumatol 2001; 30(1): 1-10 3= Onderzoek Dat Is Complementair, Tarmed Klass Naturheilkd 2001 Aug; 8(4): 228-31
Consumptie van vlees en kanker
Te bakken, koken en grillen van vlees en vis te maken heterocyclische amines. Deze stoffen ontstaan als gevolg van een chemische reactie tussen aminozuren en creatine in het spierweefsel. Verschillende studies hebben aangetoond dat heterocyclische amines hebben aanzienlijke genotoxische en mutagene Potentie (1,2).
Heterocyclische aminen zijn een risicofactor voor meerdere tumor vormen, in het bijzonder voor Colon carcinoom. In de literatuur, de maag -, Slokdarm -, prostaat, pancreas, nier-en borstkanker met heterocyclische amines in de bijbehorende (3)
Uruguay en Argentinië zijn onder de landen met de hoogste consumptie van rundvlees en op hetzelfde moment het hoogste Tarief van borst-en darmkanker. In een aantal Werken op een cardio-toxische effecten van de Gca is gemeld. (4, 5, 6)
Naast de Gca, er zijn andere kankerverwekkende stoffen, veroorzaakt door de consumptie van vlees in de darm. Dus, het werd gevonden in een studie door de Universiteit van Hohenheim, dat een dieet met een hoog vet en vlees verhoogt de Genotoxiciteit van de Fäkalwassers te intestinale epithelia. (7)
Wanneer microbiële eiwit-afbraak in de Darm van giftige stoffen, zoals ammoniak, fenolen, Indolen en aminen als N-nitro-over-obligaties en sulfide ontstaan in afhankelijkheid van de inname van eiwitten mogelijk. (8)
In een studie van de Universiteit van Cambridge, werd aangetoond dat de vorming van N-nitro-over obligaties is sterk gecorreleerd met het bedrag van de inname van rood vlees. (9)
We weten dat er sprake is van een epidemiologisch verband tussen de consumptie van rood vlees en het ontstaan van Colorectale-Carzinoms. Eiwit uit vlees is ook een belangrijk substraat voor de bacteriën sulfide vorming in de darm. Sulfide verbindingen zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van Colitiden. (10)
Verhoogde concentraties van Insuline-like growth factor-I (IGF-1) het bevorderen van ziekten tot het ontstaan van de tumor. In 2002 is een studie van de Universiteit van Oxford werd gepubliceerd op de IGF-concentraties in de verschillende voedsel vormen. Veganistisch hadden significant lagere IGF-1 concentraties, dan een gemengd dieet, en Lacto-Ovo-vegetariërs. Daarnaast is de concentratie van IGF werden in deze groep-bindende eiwitten (IGFBP-1 en IGFBP-2) is toegenomen. (11)
Consumptie van vlees en colorectale poliepen
Een onderzoek van de Arizona Cancer Center, moet u onderzoeken wat de invloed is van de vleesconsumptie op het 869 deelnemers, de voorbereiding van het vlees, evenals de inhoud van heterocyclische amines op het ontstaan van poliepen. Het resultaat van de studie suggereert dat de aanwezigheid van mutagene stoffen in het vlees (2-amino-3,8-dimethyl-imidazo{4,5-f}geproduceerd) is de vermoedelijke oorzaak van de poliep vorming in de darm.
Bron: De Carcinogenese. 2007 Sep; 28(9): 2019-27; Equb 2007 8 Aug.
Aanbevolen literatuur over het onderwerp:
(Bron) de bron van het artikel