Nieuwe studie: de ziekte van Alzheimer door Amalgaam

Info van Dr. med. Joachim Moeder:

Nieuwe studie: kwik (Amalgaam) kan leiden tot de ziekte van Alzheimer en schade aan de hersenen

Persbericht Europese Universiteit Viadrina Frankfurt / Oder

Kwik zou een van de verschillende oorzaken van de ziekte van Alzheimer dementie.

Dit is het resultaat van een systematische literatuur review op de 15.November is gepubliceerd in het Journal of Alzheimer ‘ s Disease. Onderzoekers van de Europese Universiteit Viadrina, de Samueli Instituut, Northeastern University, Boston en voorheen bij de universiteitskliniek van Freiburg zag het geheel van de experimentele en klinische literatuur in een systematische manier. Kwik is een van de meest giftige van nature voorkomende stoffen. Het is gevaarlijk voor mens en kan leiden tot neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer dementie, omdat het verdampt bij kamertemperatuur en als het Gas wordt geabsorbeerd. Het passeren van de neus en het bloed rechtstreeks in de hersenen.

Kwik kan passeren de bloed-hersen-barrière vrij en wordt op zijn plaats gehouden in de hersenen. Daar kan het zich ophopen tijdens de levensduur. Richard Deth, één van de mede-auteurs, gepresenteerd in een model waarin de mechanismen van de werking van kwik met de belangrijkste tekenen van de ziekte van Alzheimer is causaal. Kwik bindt zich vast aan selenium. Selenium-bevattende eiwitten behoren tot een klasse van moleculen die het lichaam gebruikt om schade veroorzaakt door metabole processen in de hersenen, de zogenaamde oxidatieve Stress, te onderscheppen. Dit leidt tot veroudering en uiteindelijk de dood van de cel. Wanneer kwik bindt zich aan selenium, deze processen worden versneld.

De Vorm van kwik, dat is onderzocht, is de metalen kwik, de ausdampft bijvoorbeeld, doorlopend van amalgaam vullingen in de tanden. Zoals amalgaam vullingen bevatten 50% kwik en mensen met een dergelijke vullingen nemen over 1-22 microgram kwik per dag. De meeste van deze is opgenomen in het lichaam en in de hersenen en het blijft er. Dit is meer dan tien keer genomen zo veel kwik als een normale maaltijd van vis. Miljarden mensen hebben vullingen zoals een amalgaam, en hebben dus een verhoogd risico op toxische schade.

Het experimenteel onderzoek op dieren en cellen modellen kunnen reproduceren alle tekenen van de ziekte van Alzheimer dementie. Studies over de lage-dosis-blootstelling, zoals in het geval van tandartsen blijkt dat kwik leidt tot cognitieve stoornissen. Echter, de tijd studies ontbreken van een goede lengte. De Situatie is vergelijkbaar met betrekking tot de schadelijkheid van het Roken, aan het begin van de jaren ‘ 70: er was volop van de experimentele bevindingen, maar klinische studies in de mens is onduidelijk. Wachten tot het bewijs is absoluut waterdicht, is de verkeerde strategie, zeggen de onderzoekers, gegeven wat we weten over de giftigheid van kwik. Anorganische, metalen kwik moet worden verwijderd uit onze ecologische kringlopen, om te voorkomen dat de ziekte van Alzheimer dementie.

 

Doet Anorganische Kwik een Rol Spelen in de Ziekte van Alzheimer? Een Systematische Review en een Geïntegreerde Moleculaire Mechanisme, Journal of Alzheimer ‘ s Disease, 2010, Vol. 22, No. 2, 357-374 Joachim mutter, Annika Curth, Johannes Naumann, Richard Deth, Harald Walach – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20847438

Gerelateerde Links:

Persbericht (Northeastern University, Boston, U. S. a) http://www.physorg.com/news/2010-11-mercury-linked-dementia.html

Artikel “Dental Tribune” (in het duits) http://www.dental-tribune.com/articles/content/id/3473/scope/news/region/austria

Televisie: FoxNews (U. S.) http://www.ageofautism.com/2010/11/study-linking-mercury-with-alzheimers-coming-out.html

Persbericht (engels)

  • http://www.bizjournals.com/boston/news/2010/11/15/study-mercury-may-cause-alzheimers.html?ana=RSS
  • http://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2010-11/18554866-mercury-linked-to-alzheimer-s-disease-004.htm
  • http://www.euroinvestor.co.uk/news/story.aspx?id=11421102&bw=20101115005878
  • http://www.bizjournals.com/boston/blog/mass-high-tech/2010/11/study-mercury-linked-to-alzheimers-disease.html
  • http://www.sott.net/articles/show/217988-Research-Suggests-Mercury-Linked-to-Dementia

Dr. med. Joachim ‘ s Moeder

Geef een reactie