De “groene” oliemaatschappij BP kleuren zeeën zwart

Als het kapitalisme gaat dan de bescherming van het milieu. Dan de ene of de andere van de ecologische catastrofe is niet meer zo belangrijk. In de Golf van Mexico, was er op 20. April op het booreiland Deepwater Horizon van de Britse oliemaatschappij BP Explosie. Hier, elf werknemers verloren hun leven en een paar miljoen liter Olie dagelijks, van 800 ton, kwam in de zee. Om te voorkomen dat de verspreiding van de olievlek die ook worden gebruikt honderden tonnen chemische stoffen.

Deze tragedie is helaas geen alleenstaand geval. Binnen 10 jaar was het alleen om de olie productie-installaties in de Golf van Mexico 69 doden, 1,349 als blessures en 858 brand of explosies!

De oliemaatschappijen zouden meer aandacht te besteden aan de veiligheid en de bescherming van het milieu van belang, zou hebben verhinderd dat de meeste van deze ongevallen. Echter, veiligheid controles worden graag gemaakt wordt omzeild en onjuiste adviezen, politici krijgen de gulle giften (lees: omgekocht), en vele miljoenen worden ook in de reclame, de gehavende Beeld aufzupollieren.

En wat is de baas van BP te zeggen heeft?

“De Golf van Mexico is een hele grote oceaan. Het bedrag van de volume van de olie-en dispersie wij er in is klein in verhouding tot het totale volume water”. (“De Golf van Mexico is een hele grote oceaan. Het bedrag van de hoeveelheid olie, die we kunnen geven, is klein in Verhouding tot het totale volume van het water”.) Bron: mediaite

Wat is een verklaring? De Golf van Mexico is een hele grote oceaan? Hoe intelligent moet je in staat zijn om de baas van BP … ?

Als een milieubewuste oliemaatschappij wilde toepassen voor BP ‘ s miljoenen geïnvesteerd in PR-campagnes. Veel meer dan in milieuvriendelijke technologieën. Wij betalen de prijs nu. Verzending van 12.05.2010, 23.05 UUR, NDR Zapp www.ndr.de/zapp. Greenwashing: BP voor het jaar, een groen Imago is vervalst.

[Helaas is de Video niet meer beschikbaar is :-(]

Gerelateerde Links: De olieramp van BP en het Amerikaanse kapitalisme olieramp: Vervalsing van de veiligheid tests “,” Olie-industrie kan niet worden gestopt

Geef een reactie