Dode vee door Gen-Maïs – Bauer strafklacht tegen Syngenta terugbetaald

Dode koeien door Gen-Maïs: Gottfried Glöckner, een van de meest moedige en bewonderenswaardige de meeste boeren in Centraal-Europa, een klacht in te dienen tegen de genetische manipulatie van de groep Syngenta gevolg van schade aan eigendommen, proces, fraude en schending van de gen-technologie act

Enkele jaren geleden bespraken de zaak van de mysterieuze dood van de koeien van de duitse fabrikant klokkenluider, die het voeden van zijn dieren tussen 2000 en 2004, met de genetisch gemodificeerde Mais Bt 176, het Zwitserse bedrijf Syngenta, een dramatische wending.

Gottfried Glöckner, heeft verloren een schade geval tegen de onderneming voor het oberlandesgericht in Frankfurt, heeft nu diende een aanklacht in tegen Syngenta. De beschuldigingen zijn nieuw en geluid schandalig: De duitse chef van de Zwitserse Agro-groep, Dr. Jachmann hebben om te proberen het Voeden van het jaar 1996 in de Verenigde Staten wist, en noch hem (klokkenluider) Probeer voor de rechters later in de vergoeding proces iets zei.

In het geval van de VS het Voeden van de proeven met de Bt 176, die is gegeven door Syngenta in orde, overleden, een aandeel van 25 % van de koeien. De koeien in de controlegroep die niet werden gevoed met genetisch gemodificeerde Maïs, maar bleef gezond.

Bochel en een beroemde franse moleculaire de studie, biologen in het jaar 2009 in Parijs. Deze bel-ringer bevestigd in zijn vermoeden dat zijn koeien maïs waren eigenlijk te wijten aan het Gen-tot de dood. Hij stuurde dan voor het geval van een gerenommeerde duitse genetische manipulatie law experts in zijn review.

Dit rapport komt tot de conclusie dat Syngenta heeft gepleegd in verband met Bt 176 ernstige misdrijven, als de klokkenluider opgegeven feiten stemmen: Syngenta, was op de hoogte van de bult, met geen woord over de resultaten van de AMERIKAANSE studie, en het is ook over tal van andere risico ‘ s van Bt-176, dat toen al bekend is, niet op de hoogte. Voor dit doel, moesten ze maar.

Door dit niet te doen, vervuld van het misdrijf, van schade aan eigendommen op 65 koeien. Daarnaast is de sterfgevallen in de Verenigde Staten en Duitsland had moeten worden gerapporteerd in het geval van voeding met Bt 176, volgens de genetische engineering recht als een “onverwachte gebeurtenissen” aan de Toezichthoudende autoriteiten. Een dergelijk bericht, echter, was het niet gedaan, uiteraard, en de Pogingen om toezicht te houden op de duitse autoriteiten (in de tijd, het Robert Koch Instituut – vandaag heeft de Federale bureau voor de bescherming van de consument en voedselveiligheid BVL) niet over de Experimenten nooit laten informeren zonder een bell-ringer over de risico ‘ s.

De meest ernstige beschuldiging is waarschijnlijk dat van het proces van fraude: In de vergoeding proces vanwege de dode koeien, Syngenta vermeld dat tot dusverre geen risico ‘ s van Bt-176 bekend zijn. Het beroep werd verworpen. Deze verklaring van Syngenta in de baan, maar had het mis, zoals in het geval van de Syngenta in opdracht van het Voeden van 25% van de koeien in de Verenigde Staten overleden. Klokkenluider niet gemaakt met een financiële schade van meer dan 500.000 euro, omdat hij van Syngenta, is hij gerechtigd tot een schadevergoeding voor het verlies van de koeien en zijn bestaan aan de vernietiging van de door de rechtbank toegekend.

Klokkenluider heeft daarom, samen met de Alliantie action-rechtszaak, en de Zwitserse NGO “publieke oog op de wetenschap” van de Bauer, Hans Urs criminele rebellen een klacht ingediend tegen Syngenta.

Gerelateerde Links:

  • Lezing van Gottfried Glöckner: “De impact van genetische manipulatie”
  • Spiegel: De achtste dag
  • De GM maïs, en de grote vee sterven (PDF)

Geef een reactie