Gezonde verlichting voor lichaam en ziel

Wat is licht? Licht is elektromagnetische straling die zich voortplant in een golfbeweging. Licht wordt gezien als een witte, maar een mengsel van verschillende spectrale kleuren. Het netvlies van het oog heeft een andere kleur cellen voor rood, groen en blauw. Worden gestimuleerd op hetzelfde moment, de witte kleur indruk.

Licht regelt de stofwisseling en regelt de hele bioritme. Om gezond te blijven, moeten we het juiste licht op het juiste moment. We moeten veel daglicht zon!

De moderne mens maakt in zijn leven onafhankelijk van het natuurlijke dag-nacht ritme en het is letterlijk dag en nacht. Over de grote steden, een “bel van licht, zelfs in den nacht,” dat is de reden waarom wetenschappers van een schadelijk licht van de verontreiniging veroorzaakt door kunstlicht.

Voor ons bestaan wij mensen zijn de ware “wezen van licht” van het zon licht. We nodig hebben om gezond te blijven en goed te voelen. Dit is niet gewijzigd voor duizenden jaren, vanwege de light controls via de opname via de huid en vooral de ogen van alle metabole processen in het lichaam.

Het is niet alleen de zichtbare delen van het spectrum van daglicht zijn dus belangrijk, maar slechts de pulsen van UV-licht, ter controle van belangrijke processen van de stofwisseling, klieren en het afweersysteem.

Je moet niet vergeten dat in onze industriële maatschappij, de mensen, ongeveer 90 procent (!!!) in gesloten kamers met kunstlicht te stoppen en het met Windows, die het UV-licht filtert het zonlicht bijna volledig uit.

Wat dit betekent, illustreert een voorbeeld van de Polaris U-boot bemanningen in de jaren ‘ 70: De Zeilers die leefden een half jaar onder de invloed van kunstmatig licht, vertoonden tekenen van slaapstoornissen, overgewicht, ziekten, hoge bloeddruk, hart-en bloedsomloop zwakke punten, Diabetes, verzwakking van het immuunsysteem, spier-en gewrichtspijn, depressiviteit en agressiviteit.

Met de steun van de NASA, een zogenaamde full-spectrum is ontwikkeld voor de Polaris bemanning-licht-genaamd “true-Lite”, die vergelijkbaar is met het natuurlijke licht van de zon ‘ s middags, tot 96 procent, inclusief een deel van de UV-straling. Als een resultaat, alle symptomen verbeterd binnen een kortere periode van tijd. In tegenstelling tot deze ware Lite, de conventionele kunstlicht gebruikt alleen de Geel/Groene gedeelten van het natuurlijke licht spectrum.

De lichte, heldere full spectrum licht is sindsdien voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten succesvol zijn op de werkplek, in scholen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Nu de Commissie flikkerend voorgesteld door de EU, op een blauwe spectrum van licht-gebaseerde en kwikhoudende spaarlampen. Dit betekent een stap terug in het stenen tijdperk van de bollen. Bovendien, deze zogenaamde energie besparen”opslaan”lampen zijn aantoonbaar geen energie…

Voor uw gezondheid: om u zo vaak als mogelijk de natuurlijke zon licht. En als je moet stoppen anders werken vooral in gesloten ruimten, uit te komen in de pauzes en na het werk. Ga je op vakantie in de zon. Als een bewarende maatregel lampen voor de komst van de energy-saving, kunt u het best goed met de goede oude gloeilampen – zolang het nog mogelijk is.

Aanbevolen literatuur over het onderwerp:

Geef een reactie