Voedseltekorten en bos vernietiging voor biobrandstof

In plaats van de jungle, meer en meer palmolie plantages. Palmolie voor onze keukens, cosmetica en biobrandstoffen. verslag MÜNCHEN toont de nieuwste foto ‘ s van Borneo en van de lokale ecologische ramp. Een verwoestende ecologische voetafdruk is het resultaat, maar delen van de EU-Commissie wil verbergen blijkbaar.

Florian Siegert. Voor 15 jaar, de Geo-wetenschapper aan het vechten is namens het wereld klimaat Raad voor het regenwoud. En tegen het vuur fronten in Indonesië. Prof., Florian Siegert, Ludwig-Maximilians-Universiteit München: “Alles is dood. De brandweer heeft het, zoals je kunt hier gegraven van een halve Meter diep in het veen, en is verbrand onder de bomen.”

Prof. dr. Jürgen Schmid, Fraunhofer IWES-Instituut/Universiteit van Kassel, Wetenschappelijke Raad van Advies van de Federale regering: “Wij hebben aanbevolen om de Federale overheid, de promotie van biobrandstoffen is volledig te zijn.” Een ecologische ramp van onvoorstelbare proporties. Het land hier is blijkbaar volledig worden gekapt voor palmolie plantages. Op een groot gebied, zo groot als de Saarland -, bos -, veen-en moerasgebieden volledig verwoest, met dramatische gevolgen voor het mondiale klimaat.

Prof., Florian Siegert, Geobiocenter LMU München: “Het is geschat dat als gevolg van ontbossing ongeveer 20 % van de totale CO2-emissies van de aarde veroorzaakt, en tropische regenwouden spelen een zeer grote rol.” De palm olie gaat naar Europa, als biobrandstof, en de brandstof in de gecombineerde warmte-en elektriciteitscentrales, voor elektriciteitscentrales voor het verzamelen van een heleboel subsidies.

Palm olie, met een verwoestende ecologische voetafdruk, maar delen van de EU-Commissie wil verbergen lijken de voorkeur te geven. verslag MÜNCHEN zijn interne documenten. Nieuw bewijs voor bos vernietiging door bio-brandstof vraag lijkt te zijn onderdrukt maanden. Letterlijk betekent het om te werken in een vertrouwelijke E-Mail: “Hypothetische waarden van een indirect land-vernietiging… verwijderd te worden van de Tekst”. Hier zijn de ongebreidelde vernietiging van het bos bedekt?

De EU is zich te verschuilen achter de zogenaamde regeling voor de duurzaamheid. Vanaf 2011 zouden mogen worden gekapt voor de gesubsidieerde biobrandstof is niet een Primair regenwoud. Een verkeerde benaming, met de methode, omdat deze duurzaamheid is alleen geldig voor brandstoffen. Die groeit, maar palmolie voor voedsel, ook moet voldoen aan de duurzaamheid in de toekomst eisen.

Dit betekent dat in de toekomst, regenwouden worden gekapt voor de productie van levensmiddelen, op de oude plantage is gegroeid palmolie voor biobrandstoffen. De plantages zijn gewoon dat het opnieuw gelabeld wordt, groene gewassen. De ontbossing van het oerwoud.

Video link: https://youtu.be/E9JgA4v-Bqw

arte-Reportage – De biobrandstof mythe

De “organische lie” tot aan de “Bio”-brandstoffen

Het begint met het kappen van grote oude bomen, zitten de Merantis en de Ramin, de kostbare rode tropische hout van de meubels in de tuin of terras bodems worden verwerkt. Hout van mindere kwaliteit is een grondstof voor wegwerp keuken handdoeken en de goedkoopste kopieerpapier. In een paar uur, in het land aan het veranderen is: de miljoen jaar oud bos verdwijnt onder de aanval van de moderne boom kappen en hout – processing machines.

Met de bomen, de biodiversiteit verdwijnt en keert ze terug helemaal definitief. De ontbossing gaat in Indonesië zo snel als in elk ander land in de wereld: elke 15 seconden een bos verdwijnt in de grootte van een voetbalveld. Toen de brand is nog te komen in het droge seizoen, met de bedoeling om te ontsteken, branden weken en vernietigen van grote bossen.

Deze branden en de bijbehorende enorme uitstoot van CO2 terug naar Indonesië is, na China en de verenigde staten op de derde plaats van de grootste “producenten” van broeikasgassen in de wereld. Voor de distillatie in plaats van het bos planten groepen bombastische monoculturen van palmolie, een grondstof als brandstof voor auto ‘ s – voor de “investeerders” een winstgevende zaak in de korte termijn.

Het Europees Parlement heeft besloten om contant geld op het moment van invoer tot en met 2010, een belasting van 5,75 procent voor ‘ Bio ‘ brandstoffen, en in 2020 10 procent.

Het gevolg hiervan is dat immense hoeveelheden palmolie worden geïmporteerd naar ons, want het is veel goedkoper dan koolzaadolie, zelfs als er veel minder met de hand worden gedaan.

De twee grootste producenten van palmolie in Indonesië en Maleisië, voor het uitbreiden van de olie-palm mono-culturen op hun vloeren. Voor hen is het een “groene weg” aan de welvaart, maar met dramatische gevolgen: de jungle verdwijnt, en met de onvervangbare schatten van de biodiversiteit. Uiteraard is de man is niet slim genoeg, of makkelijk te herkennen aan inhalige de waarde van biodiversiteit.

Video link: https://youtu.be/q1U1SP2sqRo

Gerelateerde Link: – staat het terrorisme op de biobrandstoffen voor – willekeurige prijzen en voedselproductie in gevaar

Geef een reactie