De gezondheid van vrouwen: Wat kan help met de ongemakken van de menopauze?

De menopauze (overgang), meestal tussen de leeftijd van 45 jaar. en 55. Leeftijd plaatsvinden, zijn vaak een gevreesde moment in het leven van een vrouw. Climacteric en de Menopauze zijn niet een ziekte, maar in tweederde van de vrouwen, dit keer vergezeld door specifieke klachten, die mogelijk invloed hebben op het dagelijks leven meer of minder.

De menopauze is een volledig natuurlijke tijd, die moeten op een bepaald moment een van de vrouwen. Het is een tijd van verandering. Aan de binnenkant, d.w.z. fysiek, mentaal en emotioneel in een proces van verandering plaatsvindt. (Mannen kunnen er iets van maken, zoals de menopauze door de manier waarop.)

De activiteit van de eierstokken langzaam afneemt en vestigt zich uiteindelijk tot een zeer laag niveau. Het lichaam ondergaat een hormonale overgang, die enkele jaren in beslag nemen. Het feit dat het lichaam vermindert de eigen productie van geslachtshormonen (Oestrogenen en progestagenen), en geleidelijk ook de mogelijkheid om te reproduceren.

Echter, sinds de geslachtshormonen hebben diverse fysiologische taken, die zich uitstrekken tot ver buiten de reproductieve systeem, daarnaast zijn er vaak andere bijzondere waardeverminderingen voor een van de baarmoeder, de Vagina, de borstklier, maar ook de bloedsomloop, lever en bot, etc., kan betreffen. De impact van de typische climacteric en postmenopauzale klachten.

Als u een van de “gelukkige” een derde van de vrouwen passeren de tijd van de menopauze, bijna zonder noemenswaardige klachten. Tweederde van de vrouwen, het is echter niet zo blij, die het heeft voor de bestrijding van een derde had een matige klachten, en de andere, helaas, met aanzienlijke klachten.

De mogelijke ongemakken van de menopauze

Onregelmatige en soms zeer zware menstruatie bloeden, opvliegers (ca. 70% van de vrouwen), zweten (55%), duizeligheid (45%), plotselinge Rotwerden, droogheid van de huid en slijmvliezen, een versnelde veroudering van de huid, blaas infecties, verlies van libido, nervositeit, prikkelbaarheid, angst, stemmingswisselingen, depressie, enorme slaapstoornissen, vermoeidheid, osteoporose, …

Wat kan helpen met de symptomen?

In het Volgende wordt beschreven hoe de vrouw kan het tegengaan van de hierboven genoemde klachten. Met de hulp van een conversie van de manier van leven, homeopathie en natuurlijke remedies ongemak worden opgelost, of niet voorkomen in de eerste plaats.

Een hormoon vervangende therapie wordt niet aanbevolen op deze Blog. Het is onnatuurlijk en kan leiden tot verschillende ernstige bijwerkingen, zoals klachten van het maag-darmkanaal (diarree, braken, duizeligheid) lever dysfunctie, trombose, gewichtstoename, hoge bloeddruk, verhoogd risico op baarmoeder-en borstkanker, enz.

Zachte maatregelen, zoals homeopathie en natuurlijke remedies hebben een regelende de uitoefening effect op het Hormonale metabolisme van de vrouw en de ervaring leert dat, met uitzondering van eventuele Initiële verergering, en geen bijwerkingen.

In aanvulling op de toepassing van zachte geneeskunde is een gezonde manier van leven is essentieel, anders is het beste medicijn helpt alleen een beetje of helemaal niets. Sport is niet alleen fundamenteel gezond, maar ook helpt hij teller veel van de bijwerkingen van de menopauze. Optimaal, bijvoorbeeld 30 minuten per dag Fietsen, wandelen, Zwemmen, enz. daarnaast moet grotendeels worden op het alledaagse leven, drugs, koffie, nicotine en alcohol achterwege blijven. Vooral in het geval van opvliegers, deze zijn zeer ongunstig. Tenminste koffie en alcohol moet worden met een maximum van een Beker of glas per dag verminderd. Roken is het beste om volledig te geven. Tot slot, vergeet niet de gezonde voeding. Veel fruit en groenten, beter Stomen in plaats van te koken, geen rood vlees, weinig zuivel, geen afgewerkte producten, enz. Hier, er is meer dan genoeg advies in veel boeken en op veel websites, … en die wil het heel goed, het is raw-foodist. 😉

Homeopathie voor de symptomen van de menopauze

Met de volgende homeopathische remedies worden vaak bereikt heel opmerkelijke resultaten. Na 10-14 dagen bij verbetering van de klachten. Is dit niet het geval is, moet u beschikken over een homeopaat te adviseren van de stemming, de juiste homeopathische middelen op u als een individu.

Cimicifuga: In het geval van onregelmatige en zwakke ze. Opvliegers. Rusteloosheid en Tremoren. Hoofdpijn, zwakte aanvallen. Depressie.

Glonoinum: Helpt bij opvliegers en oplopende warmte, tijdens en na de Stopzetting van de menstruatie. Hoofdpijn met een rood en warm gezicht. Maandelijkse hoofdpijn in plaats van de menstruatie. Sensation van congestie en warmte in de borst. Hoge bloeddruk. Sterke emoties en Angsten. Verwarring.

Lachesis: Als het zeer warm, en geen warmte kan verdragen. Opvliegers vooral op het hoofd, het gezicht kan rood-blauw. Zwakte en duizeligheid veroorzaken. Veel zweet. De Stemming Verandert. Twistziek. Niet tolereren Sluiten.

Pulsatilla: Het is verwarmd en heeft een warme voeten. Gevoelig voor warmte en Sluiten. De noodzaak om meer in de frisse lucht, want je zal voelen in de kamers erg ongemakkelijk. Hoofdpijn, vooral in de hitte. Opvliegers in het gezicht, rode wangen.Exchange-zoals, in het bijzonder melancholische stemming. Vaak verdrietig en huilerig.

Rhus toxicodendron: Wanneer er een hitte muur is voornamelijk door de Wind en de vochtigheid erger. Onrustig, je nodig hebt om te bewegen, en omdat dit de klachten beter zal zijn. Hoofdpijn als gevolg van het weer verandert. Pijn in de lage rug, spit en pijn in de rug. Vaak saai en depressief.

Sanguinaria: hoofdpijn en warmte, roodheid in het gezicht. De palmen van de handen en de voetzolen te voelen warm. Prikkelbaar en humeurig.

Sepia: het Wordt beschouwd als de grote vrouw betekent, omdat het kan helpen in alle fasen van de hormonale overgang. Opvliegers met veel zweten, vooral in de nacht. Als u het gevoel koud. Verdriet en prikkelbaarheid, angst om alleen te zijn. Depressie. Vermoeidheid en duizeligheid.

Zwavel: In het geval van melancholie, huidproblemen en een rood gezicht. Vermoeidheid en flauwvallen.

Schüssler-zouten in geval van symptomen van de menopauze

De Schüssler zouten werk voorzichtig en zonder bijwerkingen als gevolg van subtiele mechanismen van actie. De toepassing van elk van de celzouten is gevarieerd in de wijziging van het jaar is zeer breed, d.w.z. individuele zouten kunnen helpen met een aantal symptomen van de menopauze.

Meestal neem 1-3 tabletten 3 tot 6 keer per dag, en deze langzaam op te lossen in de mond. Voor meer acute gevallen, een hoge dosering van een tablet kan worden genomen elke 1 tot 10 minuten.

Algemene Symptomen Van De Menopauze: No. 1. Calcium Fluoratum No. 7. Magnesium, Fosforzuur No. 24. Arsenum jodatum nr. 25. Aurum chloratum natronatum depressie: geen 5. Kalium Fosforzuur No. 6. Kalium Sulfuricum Nr 7. Magnesium, Fosforzuur Geen 11. Silicea Geen 14. Kalium bromatum geen 15. Kalium jodatum geen 17. Manganum sulfuricum nr. 22. Calcium carbonicum irritatie van de biologische Afbreekbaarheid: geen 13. Kalium arsenicosum geen 15. Kalium jodatum geen 19. Cuprum arsenicosum nr. 22. Calcium carbonicum slapeloosheid: geen. 5. Kalium Fosforzuur No. 7. Magnesium, Fosforzuur No. 12. Calcium Sulfuricum Nr 13. Kalium arsenicosum geen 14. Kalium bromatum geen 19. Cuprum arsenicosum geen 21. Zincum chloratum Nr. 22. Calcium carbonicum No. 25. Aurum chloratum natronatum

Osteoporose: No. 1. Calcium Fluoratum No. 2. Calcium Fosforzuur Geen 17. Manganum sulfuricum nr. 22. Calcium carbonicum

Droge Huid: Geen 8. Natrium Chloratum Nr 20. Kalium aluminium sulfuricum

Droge Slijmvliezen: Nee 20. Kalium aluminium sulfuricum

Obesitas / Gewichtstoename: Geen 4. Kalium Chloratum Nr. 7. Magnesium, Fosforzuur No. 9. Natrium Fosforzuur Geen 10. Natrium Sulfuricum Nr 12. Calcium Sulfuricum Nr 22. Calcium carbonicum No. 23. Natrium bicarbonicum geen 27. Kalium bichromicumBei opvliegers: 3, Ijzer Fosforzuur Nr. 24 Arsenum jodatumBei van Transpiratie: geen 11. Silicea No. 22. Calcium carbonicumBei menstruele klachten: geen. 1. Calcium Fluoratum No. 2. Calcium Fosforzuur Geen 13. Kalium arsenicosum geen 14. Kalium bromatum geen 17. Manganum sulfuricum nr 19. Cuprum arsenicosum geen 21. Zincum chloratum nr. 25. Aurum chloratum natronatumBei nachtelijk zweten: geen 11. Silicea Geen 20. Kalium aluminium sulfuricum nr. 23. Natrium bicarbonicum nr. 24. Arsenum jodatum

Periode Krampen: No. 7. Magnesium, Fosforzuur Geen 21. Zincum chloratum

Premenstrueel syndroom (PMS): nee. 25. Aurum chloratum natronatum

Zware Menstruatie: No. 2. Calcium Fosforzuur

In Het Geval Van Migraine: No. 7. Magnesium, Fosforzuur No. 8. Natrium Chloratum Nr. 14. Kalium bromatum geen 21. Zincum chloratum Nr. 22. Calcium carbonicum

Duizeligheid: No. 5. Kalium Fosforzuur No. 6. Kalium Sulfuricum Nr 7. Magnesium, Fosforzuur Geen 15. Kalium jodatum geen 20. Kalium aluminium sulfuricum

Stemmingswisselingen: Nummer 16. Lithium chloratum

In geval van nervositeit: geen 5 Kalium fosforzuur

Speciaal ontworpen voor de menopauze, er is ook een zogenaamde “behandeling van de menopauze” met Schüssler-zouten. Er is informatie over onder http://schuessler-salze-liste.de/kuren/wechseljahre-kur.htm

Natuurlijke remedies voor de symptomen van de menopauze

We komen nu aan de natuurlijke middelen die bewezen hebben effectief te zijn voor de menopauze. U moet echter niet vergeten dat niet alle agenten handelen in voor elke vrouw hetzelfde. Daarnaast neemt een bepaalde hoeveelheid tijd om kruidenpreparaten ontwikkelen van hun werking in het lichaam. Hier is het weer individueel, wanneer de eerste verbeteringen kunnen worden gevoeld. Het kan na een paar dagen, duurt het vaak drie tot vier weken.

Rode Klaver / Weide Klaver:

De rode klaver, weide klaver, is een inheemse Plant en is rijk aan isoflavonen. Isoflavonen behoren tot de secundaire plantaardige stoffen en worden beschouwd als plantenhormonen, (fyto-oestrogenen of plantaardige hormonen) omdat ze vergelijkbaar zijn met de Oestrogenen in de structuur en dus ook een vergelijkbaar effect.

Een voedingssupplement met rode klaver, het lichaam wordt aangevuld hun eigen productie van Oestrogeen. Dus, de rode klaver levert een waardevolle ondersteuning in het bekende hormoon-afhankelijke ziekten, zoals opvliegers, zweten, uitdroging van de slijmvliezen, nervositeit, verlies van libido en osteoporose.

Rode klaver wordt goed verdragen en kan worden gebruikt als een “rode klaver behandeling” over een langere periode van tijd.

Soja:

Bevat soja op dezelfde manier als de rode klaver, de natuurlijke isoflavonen. Opvallend is dat Aziatische vrouwen hebben veel minder menopauzale problemen dan de Europese, wat waarschijnlijk te wijten aan de hogere consumptie van soja.

Dus, een voedingssupplement met soja fungeert als spiegel tegenover van Oestrogeen, en helpt zoals de rode klaver bij verschillende symptomen van de menopauze. Klinische studies kunnen aantonen dat een goed effect op opvliegers en zweten. Ook in het geval van hart-klachten, problemen met de bloedsomloop en osteoporose positieve effecten kunnen worden waargenomen.

Lijnzaad:

Lijnzaad bevat ook lignanen en andere fyto-hormonen en hebben een oestrogeen-achtige werking en ondersteunt het endocriene systeem. Lijnzaad kan vooral helpen met de droogte van de slijmvliezen (vaginale droogheid), zweten, depressie en osteoporose. Het is ook rijk aan Omega-3 vetzuren, die goed zijn voor ons lichaam is zeer belangrijk.

Monnik peper:

De monnik peper is slechts het begin van de menopauze, een belangrijke geneeskrachtige plant tegen klachten zoals opvliegers, zweten, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, pijn in de Borsten, periode krampen, met de cycli van de korte-Termijn en lange periode van bloedingen.

Want het bevat progesteron-achtige stoffen die tegen het ontbreken van progesteron (progestageen), die overheerst in de eerste tijd van de menopauze. Het stimuleert de productie van progesteron en kon de eierstokken.

Zilverkaars / Black Cohosh:

In de cohosh, ook Mevrouw hoofdmap genoemd fytohormonen (triterpene glycosiden), die, net als het lichaamseigen Oestrogeen en daarom is het Hormoon dat de stofwisseling van een positieve invloed. De zilverkaars helpt tegen klassieke symptomen van de menopauze zoals opvliegers, slaapstoornissen, nervositeit, zweten, depressie, en een droge huid. Vanwege de krampstillend en pijnstillend effect, het helpt ook bij hoofdpijn en migraine.

Dus, de zilverkaars goed werkt, moet regelmatig worden genomen bij de beste en op hetzelfde moment, en altijd over een paar weken.

Het wordt ook aanbevolen om te combineren met Sint-janskruid als u last heeft van somberheid, prikkelbaarheid, nervositeit, ernstige stemmingswisselingen en depressie. De gelijktijdige inname van andere geneesmiddelen moet worden vermeden. Na ongeveer 2-4 weken, moet u vervolgens de eerste is beter.

St. John ‘ s wort:

De St. John ‘ s wort kunnen worden genomen tijdens de menopauze, als u last heeft van een depressie, verdriet, prikkelbaarheid, nervositeit, enz. Echter, het dagelijks moeten worden genomen en over een langere periode van tijd. Sint-janskruid kan gemakkelijk worden gebruikt met andere preparaten.

Salie:

Vooral met zweten, salie kan nuttig zijn en regelmatig, en ook als een behandeling gedurende enkele weken als een dagelijkse thee te worden genomen.

Mexicaanse Wilde Yam (Dioscorea):

De Mexicaanse wilde Yam kan worden aangeduid als een “geheime tip”. Het is niet de voorbereidingen voor ons, maar toch zo vertrouwd als de bovengenoemde bekende natuurgebieden. Dit is echter waarschijnlijk snel veranderen, omdat de eerdere ervaringen en studies zijn zeer positief en veelbelovend.

De Yam heeft een extreem hoge inhoud van de steroïde Diosgenin, die het menselijk organisme in de bouw van Progestagenen. Het sex-hormoon progesteron is een belangrijk onderdeel van het hormonale evenwicht van de vrouw en speelt tijdens de menstruele cyclus een belangrijke rol.

De Yam heeft een balancerend en regulerend effect op het hele organisme. Het helpt de vrouwen met de typische symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, zweten, nervositeit, rusteloosheid en prikkelbaarheid, depressie, vermoeidheid, migraine, hoofdpijn, Menstruele klachten, Overgewicht, osteoporose, spanning en pijn in de borst, het versterkt het Libido en helpt bij allerlei gezondheidsproblemen.

De Yam is rijk aan Diosgenin, Saponine, vitaminen, ijzer, koper, mangaan, oxalaat, eiwitten, zwavel en zink. Het heeft een ontspannende, anti-inflammatoire, anti-krampachtige en pijn te verlichten. ==================================

Ik hoop dat ik zou kunnen krijgen om voor de vrouwen een kort Overzicht van hoe je de symptomen van de menopauze met een zachte en natuurlijke manier om beter te behandelen; om door deze tijd van verandering zo comfortabel mogelijk te maken.

Geef een reactie